Filmpje! Thierry Baudet over arrestatie Sea-Watch 3 kapitein Carola Rackete: "Ja, goed hè! Ha!"

Geen categoriejul 02 2019, 18:10
In de Tweede Kamer werd vandaag gesproken over de arrestatie van de kapitein van Sea-Watch 3. De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini liet kapitein Carola Rackete arresteren nadat ze het schip voor de zoveelste keer naar Italiaanse havens had genavigeerd. Thierry Baudet (FVD) ziet het als een positief teken, maar heeft wel zorgen om de toekomst.
In gesprek met parlementair verslaggever Ernst Lissauer reageerden diverse Tweede Kamerleden van CDA, FVD en ook de VVD-staatssecretaris. Opvolger van Mark Harbers (VVD), Ankie Broekers-Knol liet weten dat de drenkelingen door de Sea-Watch 3 zijn opgepikt in het SAR-gebied -het search and rescue gebied.
Volgens Broekers-Knol heeft Nederland 'haar best gedaan om op zoek te gaan naar een haven waar het schip welkom was' maar heeft de kapitein er zélf voor gekozen, ondanks alle afwijzingen, om naar Lampedusa te varen. Het schip had behalve naar Italië ook naar Tunesië kunnen varen, maar koos ervoor om dit niet te doen.
In Duitsland reageerde minister Heiko Maas ontevreden met de arrestatie van de Duitse Rackete. Hij stelde onlangs nog dat het de 'plicht is van Europa om migranten te redden'. Daar heeft hij natuurlijk wel gelijk in, maar mensen redden is iets anders dan veerboot spelen op de middellandse zee. En dat laatste is precies wat Sea-Watch 3 al jaren doet. De staatssecretaris liet weten als inzet te hebben om de Europese Commissie te laten bemiddelen, maar volgens Thierry Baudet (FVD) zal dat tot niets leiden:

"ze zijn nu vooral op zoek naar een excuus om niets te hoeven doen"

Welke structurele stappen worden ondernomen om de reddingsoperaties door schepen zoals de Sea-Watch 3 te stroomlijnen zodat de migranten terug worden gebracht naar de kust waar zij vandaan kwamen is onbekend, maar staat ongetwijfeld hoog op de agenda van Baudet, Van Toorenburg en anderen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten