Schuldeisers probeerden arme moeder kapot te maken, maar zij is degene die het laatst lacht

Geen categoriemei 25 2015, 11:00
Het is altijd vervelend om achtervolgd te worden door schuldeisers, maar al helemaal als de schuld in kwestie niet van jou is.
Dat overkwam de arme moeder Maria Guadalupe Mejia. Ze had haar baan net verloren toen ze opeens op de huid werden gezeten door het incassobureau Portfolio Recovery Associates, LLC. Volgens het bureau had Maria een schuld van meer dan $1000.
Daar was alleen één probleem mee: de schuld was niet van haar, maar van een man met dezelfde naam (maar uit een andere stad). Hoewel ze dat een paar keer duidelijk probeerde te maken aan het incassobureau had het daar lak aan. Ze moest het toch maar gewoon betalen.
Maria pikte dat niet en huurde een stel advocaten in die haar zaak maar wat graag op zich namen. Het resultaat?
As the Daily Mail reports, a jury has awarded Mejia $82,990,000 in punitive damages for the malicious prosecution she endured at the hands of Portfolio Recovery Associates, LLC. In addition, the collection agency was fined $250,000 for their violations of the Fair Debt and Collection Practices Act in their pursuit of Mejia.
Ja, dat lees je goed: de jury dwong het incassobureau om Maria maar liefst 83 miljoen dollar te betalen als schadevergoeding. Zij en haar man hebben namelijk bijzonder geleden onder de eisen; ze hadden grote moeite om de elektriciteitsrekening en water en gas te betalen, en toen kwam het incassobureau er ook nog eens bovenop. Marie vreesde - terecht - dat ze haar weleens uit haar huis konden zetten of haar zelfs konden arresteren.
De jury kent haar zo'n hoog bedrag toe omdat het niet de eerste keer is dat dit specifieke incassobureau zo te werk gaat. Het heeft wat dat betreft zelfs een behoorlijk slechte reputatie.
De helft van de schadevergoeding gaat naar een fonds voor andere slachtoffers van dit soort praktijken, de rest zal verdeeld worden tussen Maria en haar advocaten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten