Scooter- en brommerdiefstal blijft stijgen

Scooter- en brommerdiefstal blijft stijgen

Diefstal van scooters en brommers neemt toe. Het jaar 2014 liet al een stijgende lijn zien, waarbij er in het eerste kwartaal 20 procent meer brommers werden gestolen dan in de dezelfde periode van het jaar daarvoor. In de eerste helft van 2015 werden er in totaal 6881 brommers gestolen, dat is maar liefst 20% meer dan in 2014. Helaas worden de gestolen brommers vaak niet meer teruggevonden.

Wat kun je doen om diefstal van je scooter of brommer te voorkomen?

Welke merken zijn populair onder dieven?

Dieven hebben het vooral gemunt op brommers van het merk Piaggio. Dit merk brommers is het meest populair onder brommerdieven. Vooral inregio Amsterdam worden veel brommers gestolen. In het eerste half jaar van 2015 werden er in Amsterdam 1362 brommers ontvreemd. Ook brommers van Tomos en Peugeot worden vaak vervreemd.

Wat kun je doen om diefstal van je scooter of brommer te voorkomen?

Als verzekerde kun je diverse maatregelen treffen om de diefstal van een scooter of brommer te voorkomen. Het is belangrijk om je brommer te voorzien van een alarm of een Art-slot, minimaal klasse 3. Waar je ook parkeert met je brommer, haal altijd de sleutels uit het slot. Parkeer je scooter of brommer op een verlichte parkeerplaats, daarmee verklein je de kans op diefstal. Ook bestaat de mogelijkheid om het kenteken in je scooter of brommer te laten graveren.

Neem je brommerverzekering onder de loep

Heb je je brommerverzekering weleens onder de loep genomen? Overweeg bijvoorbeeld om diefstaldekking toe te voegen aan verzekering van je scooter of brommer. Uiteraard gaat het erom dat je een verzekering afsluit die goed bij je wensen aansluit. Vooraf diverse verzekeraars met elkaar vergelijken, helpt bij het maken van een goede beslissing.

Verzeker je scooter of brommer bij HEMA

Ben je op zoek naar een brommerverzekering? HEMA helpt je graag bij de keuze van een goede brommerverzekering, die aansluit bij jouw situatie. Neem eens een kijkje op VerzekerdbijHEMA.nl.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties