Teambaas Max Verstappen verraadt zijn eigen coureur: 'Eigenlijk is Max niet zo heel goed'

Geen categoriefeb 16 2016, 16:00
Met het nieuwe raceseizoen dat op het punt van beginnen staat, weet topper van vaderlandse bodem Max Verstappen zich in ieder geval niet verzekerd van de steun van zijn eigen ploeg. Openlijk vallen ze hem af.
Vorig jaar heeft de Nederlandse belofte een perfect seizoen gereden in de Formule 1. Hij won een hoop prijzen, wist een indrukwekkend aantal races in de punten te rijden én was veruit de beste coureur van zijn team Torro Rosso. Zijn ploeggenoot Carlos Sainz kwam er nauwelijks aan te pas, en moest eigenlijk bij vrijwel elke race z'n meerdere erkennen in de jonge Speedy Gonzalez genaamd Max Verstappen.
Maar Verstappen krijgt die eer nu echter niet. In ieder geval niet van z'n bloedeigen racestal. Openlijk verkondigt teambaas Franz Tost nu namelijk dat Verstappen eigenlijk helemaal niet zo goed was, en eigenlijk best wel vergelijkbaar met Sainz presteerde:

"Ik ben ervan overtuigd dat het dit jaar heel close zal zijn tussen beide coureurs en dat het gat niet groot zal zijn[. ...] Carlos wordt onderschat", meent Tost. "Hij deed het erg goed vorig jaar, maar de media waren meer gefocust op Max omdat hij pas zeventien jaar oud was en nog geen rijbewijs had toen hij in de Formule 1 kwam."

Met andere woorden: Verstappen had eigenlijk vooral geluk. Omdat de media op hem lette, won hij al die races. Jong supertalent? Nee joh, hoe kom je erbij? De media hebben het gedaan, en het is de schuld van die rottige pro-Verstappenmedia dat Sainz niet goed uit de verf komt. Koekoek, aluhoedje.
Een grotere belediging voor het talent en prestaties van nota bene z'n eigen coureur Max Verstappen is eigenlijk moeilijk denkbaar. Max kwam zover omdat hij een weergaloze coureur is, met ongeëvenaarde ambities én vaardigheden. Dat Tost daar nu achteraf zó neerbuigend over doet, is echt bij de konijnen af.
Ik hoop dat Verstappen snel een prachtige uitnodiging van Ferrari aannneemt en volgend seizoen voor die toprenstal mag gaan rijden. Bij Torro Rosso krijgt hij namelijk niets dan afgunst, jaloezie en ondankbaarheid. Bah!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten