Selfie-meisjes worden belachelijk gemaakt door de media, maar slaan op hartverwarmende wijze terug

Selfie-meisjes worden belachelijk gemaakt door de media, maar slaan op hartverwarmende wijze terug

Zo kun je je 15 minuten beroemdheid ook gebruiken.

Eerder deze week ging het Amerikaanse internet helemaal los op een groepje jongedames. De reden? De jonge vrouwen woonden een wedstrijd bij van hun favoriete honkbalclub, de Diamondbacks uit Arizona. In plaats van de wedstrijd nauwgezet te volgen waren ze echter alleen maar bezig met zichzelf... en hun mobiele telefoons.

Wat ze zoal deden? Facebook updaten, vrienden vertellen dat ze in het stadion waren en, oh ja, het maken van (grappige) selfies.

De verslaggevers van grote Amerikaanse zenders zagen het allemaal gebeuren en raakten er niet over uitgepraat. Ze maakten de ene grap na de andere. Zo vroegen ze zich af of het noodzakelijk was om een gekke bek te trekken als je een selfie neemt. Eén van hen suggereerde zelfs dat de dames een 'interventie' nodig hadden: dat is een actie waarbij vrienden en familieleden verslaafden uitleggen wat hun verslaving voor hun betekent waarna de verslaafden worden opgenomen in een afkickkliniek.

De boodschap was duidelijk: deze dames moeten hun mobieltjes voortaan maar even links laten liggen.

Gewone internetgebruikers doken er bovenop ... en gingen ermee aan de haal. Er werden grappen gemaakt en hele massa's Facebook- en Twitter-gebruikers klaagden dat het gedrag van de meisjes representatief was voor de neergang van de moderne cultuur.

Dat zou je inderdaad kunnen aannemen... ware het niet dat de dames later bewezen bijzonder sociaal en ruimhartig te zijn.

De jonge vrouwen zijn lid van studentenvereniging Alpha Chi Omega. Toen Fox News en de Diamondbacks - de honkbalclub in kwestie - daar achter kwamen namen ze contact met hen op om hen gratis honkbaltickets aan te bieden. Dit omdat ze publiekelijk zo ongelooflijk in de zeik waren genomen.

In plaats van in te gaan op het aanbod besloten de dames echter om hun 15 minutes van faam in te zetten voor een goed doel:

In a Facebook post on Thursday, Oct. 1, the sorority sisters wrote that they asked that the organizations instead provide tickets to A New Leaf, a nonprofit organization dedicated to helping domestic violence victims. They also asked that anyone who read the below post to consider donating to the nonprofit in honor of Domestic Violence Awareness Month.

Met andere woorden, ze vroegen Fox News en de Diamondbacks om de tickets te geven aan A New Leaf, een organisatie die zich inzet voor slachtoffers van huiselijk geweld. Daarnaast vroegen ze mensen die hun Facebook-post over deze materie lazen om geld te doneren aan de stichting.

Zo kan het ook!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties