Sepp Blatter twijfelt: misschien blijft hij toch aan als FIFA-voorzitter

Geen categoriejun 14 2015, 8:04
De Zwitserse voetbalbestuurder heeft zijn aftreden reeds bekendgemaakt, maar overweegt nu toch om aan te blijven.
Enkele weken geleden kondigde Sepp Blatter aan af te treden als voorzitter van de wereldwijde voetbalbond FIFA. Zijn besluit verraste de wereld, want Blatter was juist enige dagen daarvoor herbenoemd voor een nieuwe termijn door een meerderheid van de stemmen. Hij had veel steun uit Afrika en Azië, maar ook enkele Europese landen hadden ondanks dreigende taal van de Europese voetbalbond UEFA op Blatter gestemd.
En juist vanwege de vele steun die Blatter naar eigen zeggen ervaren heeft, overweegt de Zwitser nu om zijn besluit om af te treden, weer in te trekken:
Nog geen twee weken geleden liet Sepp Blatter weten dat hij later dit jaar weggaat als voorzitter van de FIFA. Maar hij zou dat besluit willen terugdraaien omdat bonden uit Afrika en Azië hem smeken om aan te blijven.
Ook speelt mee voor Blatter dat er nog geen gedoodverfde favoriet klaarstaat om hem op te volgen. Want alhoewel de Jordaanse prins Ali zich wederom gemeld heeft in de strijd om het voorzitterschap, en ook de Braziliaanse ex-voetballer Zico zijn interesse in het FIFA-voorzitterschap kenbaar heeft gemaakt, wordt van geen van beide verwacht dat ze een meerderheid achter zich kunnen krijgen.
Sepp Blatter was afgetreden vanwege corruptieschandalen die de FIFA blijven achtervolgen, waarbij zijn eigen naam door velen genoemd wordt, maar formeel zijn er geen aanklachten tegen de in 1998 aangetreden voorzitter. Blatter rekent er dus op om met het voordeel van de twijfel alsnog door te kunnen gaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten