FA-topman: Sepp Blatter wordt binnenkort gearresteerd

Geen categoriejun 05 2015, 20:00
"Hij kan niet blijven zitten."
De baas van de Engelse voetbalbond de FA, Greg Dyke, gaat ervan uit dat FIFA-president Sepp Blatter binnenkort gearresteerd wordt in verband met een FBI-onderzoek naar corruptie in de wereldvoetbalbond.
Sterker nog, Dyke durft daar geld op te zetten:
Greg Dyke, de voorzitter van de Engelse voetbalbond FA, durft er bij de bookmakers geld op te zetten dat Sepp Blatter binnenkort wordt gearresteerd. Ook voorspelde hij in een interview in dagblad The Guardian dat de aftredende voorzitter van de FIFA tot een eerder vertrek zal worden gedwongen. „Binnen een paar maanden.”
Hoewel Blatter een week geleden nog herkozen werd en verkondigde dat hij gewoon aan de macht zou blijven liet hij een paar weken geleden weten dat hij er tóch mee ophoudt. Daarbij gaf hij aan dat hij aan zou blijven tot er een nieuwe president gekozen is, wat weleens tot maart volgend jaar kan duren.
Dyke zegt dus dat dit wat hem betreft geen optie is:
"Het grote gevaar is nu dat je een Blatter II aan de macht krijgt, terwijl het noodzakelijk is de structuur van de organisatie in wortel en tak te veranderen. Blatter zal die hervorming niet leiden, dat kan echt niet. Hij is trouwens dan al weg. Hij kan niet blijven zitten. Het eerste wat je leert als je een organisatie runt, is dat op het moment dat je zegt dat je weggaat, je al weg bent."
Het zal natuurlijk bijzonder lastig zijn voor Blatter om aan te blijven als hij inderdaad gearresteerd wordt. Sterker nog, dat zal dan eigenlijk onmogelijk zijn. En zelfs als dit niet gebeurt zal het moeilijk voor hem worden om nog negen maanden in het zadel te blijven.
Wat dat betreft is het dus in zijn voordeel als zijn opvolger relatief snel gekozen wordt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten