FA-topman: Sepp Blatter wordt binnenkort gearresteerd

“Hij kan niet blijven zitten.”

De baas van de Engelse voetbalbond de FA, Greg Dyke, gaat ervan uit dat FIFA-president Sepp Blatter binnenkort gearresteerd wordt in verband met een FBI-onderzoek naar corruptie in de wereldvoetbalbond.

Sterker nog, Dyke durft daar geld op te zetten:

Greg Dyke, de voorzitter van de Engelse voetbalbond FA, durft er bij de bookmakers geld op te zetten dat Sepp Blatter binnenkort wordt gearresteerd. Ook voorspelde hij in een interview in dagblad The Guardian dat de aftredende voorzitter van de FIFA tot een eerder vertrek zal worden gedwongen. „Binnen een paar maanden.”

Hoewel Blatter een week geleden nog herkozen werd en verkondigde dat hij gewoon aan de macht zou blijven liet hij een paar weken geleden weten dat hij er tóch mee ophoudt. Daarbij gaf hij aan dat hij aan zou blijven tot er een nieuwe president gekozen is, wat weleens tot maart volgend jaar kan duren.

Dyke zegt dus dat dit wat hem betreft geen optie is:

“Het grote gevaar is nu dat je een Blatter II aan de macht krijgt, terwijl het noodzakelijk is de structuur van de organisatie in wortel en tak te veranderen. Blatter zal die hervorming niet leiden, dat kan echt niet. Hij is trouwens dan al weg. Hij kan niet blijven zitten. Het eerste wat je leert als je een organisatie runt, is dat op het moment dat je zegt dat je weggaat, je al weg bent.”

Het zal natuurlijk bijzonder lastig zijn voor Blatter om aan te blijven als hij inderdaad gearresteerd wordt. Sterker nog, dat zal dan eigenlijk onmogelijk zijn. En zelfs als dit niet gebeurt zal het moeilijk voor hem worden om nog negen maanden in het zadel te blijven.

Wat dat betreft is het dus in zijn voordeel als zijn opvolger relatief snel gekozen wordt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. carthago

  Beter te laat dan nooit .
  Zou wel een leuk baantje voor simonoloog griezelstein zijn,veel moslims om hem heen die niet kunnen voetballen maar flink met steekpenningen kunnen graaien en tesamen met koranteksten ontkennen dat de bal rond is.

 2. -Harry

  De corruptie straalt van deze vent af !

  Na vele tientallen jaren in het bedrijfsleven ga je ze herkennen , dat soort smeerlappen .
  Je ziet het ook aan ambtenaren , als je er bedrijfsmatig mee te maken hebt . Sommigen zijn tamelijk straight , anderen laten duidelijk merken dat er wat onder de tafel geschoven moet worden.

  Bespottelijk ook in het geval van die voetbalclub , dat het gedoe met zo’n twintig man en een balletje wereldwijd , vele miljarden euro’s in beweging brengen .
  Wat is het belang ? Wat is het nut ?
  Ongelofelijk toch ?

  En de meeste mensen kunnen dan hun hebberigheid niet meer bedwingen . Ze willen allemaal een flinke hap uit de taart .

  Geloof maar gerust dat er op dat niveau miljarden rondgepompt worden .

 3. Anna

  Absurd. Een Amerikaanse federale instelling voor Wetshandhaving in de VS ( FBI) gaat Europese mensen arresteren. Kunnen de Amerikanen in de toekomst ook leiders van andere staten oppakken en arresteren als het systeem van een ander land hun niet aanstaat? Die Amerikanen gaan steeds verder zonder dat er ook maar iets tegen wordt gedaan. Zéér beangstigend voor de jurisdictie van andere landen. VS is zijn macht op alle gebied aan het uitbreiden.Heel ernstig. Stel dat de Chinezen of Russen het recht in eigen hand nemen. Gewoon met gemak de rechtspraak van andere landen overnemen. Niemand in Europa reageert. Absurd!

  1. carthago

   De corrupte fifa is een wereldbond en dus mag elk land de voorzitter c.s. aanpakken. De Eussr zou dit uit puur eigenbelang nooit doen,hetgeen nog dramatischer is dan wat de usa doet.

   1. Anna

    carthago. Hoogleraar sport Marjan Olfers zal uw redenering niet volgen. Uw mening is dat dan ieder land zij eigen gang kan gaan op rechtsgebied en iedereen kan arresteren in een ander land en in eigen land vastzetten. Dat zal wel een zooitje worden. Wat de Amerikanen uithalen op rechtsmacht gebied klopt van geen kant. Gevolg zal zijn dat de Amerikanen de jurisdictie van alle andere landen ontnemen. Hun jurisdictie is Wet. Zo proberen de Amerikanen alles naar hun hand te zetten. Dan ziet het er slecht uit in de wereld.

    1. carthago

     Ik beaam dat de usa uit is op wereld hegemonie, maar in dit geval pakken ze het wel goed aan. Erger vind ik dat de Eussr blatter nooit zou hebben aangepakt.

 4. Limburgse Kuifje

  @ Michael van der Galien

  Een paar weken geleden ??? Het moet zijn een paar dagen geleden !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.