Serveerster betaalt maaltijd voor dakloze man. Dan haalt hij opeens iets van zijn nek en geeft het aan haar

Serveerster betaalt maaltijd voor dakloze man. Dan haalt hij opeens iets van zijn nek en geeft het aan haar

Ze hielp een hongerige dakloze, en kreeg een bijzondere beloning.

Iedereen die ooit in de horeca heeft gewerkt, weet dat het hard werken is. Aan het eind van een werkdag in de bediening ploffen de meeste mensen doodmoe op de bank neer. Dat geldt ook voor Morissa, die als serveerster werkt in een eetcafé. Ze had een enorm drukke werkdag, maar toen ze een dakloze man zag, kwam ze in actie. Ze vertelt:

"Ik zag een man op de stoeprand zitten. Ik liep naar hem toe en vroeg of alles in orde was... Hij stamelde 'nee' en begon te snikken. Ik vroeg of hij honger had, en hij zei 'heel erg'."

Ze stak haar hand uit, en hielp de man overeind. Morissa kon de arme man niet laten zitten terwijl hij honger had, en regelde een tafel voor hem in het eetcafé. Het was zijn geluksdag, want hij mocht alles bestellen wat hij wilde – op haar kosten. En daarna bestelden mensen aan een ander tafeltje nog een toetje voor hem.

Wat een ontzettend lieve actie van Morissa – tijdens een drukke werkdag tóch ook even aandacht schenken aan de mensen die het zo nodig hebben. En dan ook nog eens een maaltijd betalen van haar eigen geld! Maar het bijzonderste moment van de dag moest nog komen. Toen de dakloze man – die Rick heette – met Morissa poseerde voor een foto, haalde hij plotseling iets van zijn nek. Hij overhandigde het mysterieuze voorwerp aan Morissa.

b788a1282245c0ed2f46d6eebbb9a7b7_4

Op het bijzondere medaillon staat een verwijzing naar een bijbeltekst, Filippenzen 4:13: Ik ben tegen alles bestand door Hem die mij kracht geeft.

Het was het enige waardevolle voorwerp dat Rick bezat, en hij gaf het aan Morissa uit dank voor haar lieve gebaar. Een aandenken aan een moment dat ze waarschijnlijk nooit zal vergeten, en Rick ook niet. Iemand helpen op het moment dat diegene het het meest nodig heeft, dát is wat iemand echt een held maakt.

Lees meer over:
daklozen liefdadigheid

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties