Fantastisch nieuws voor Potterfans! Er is een achtste Harry Potter-boek in aantocht

Geen categoriefeb 11 2016, 11:00
Harry Potter and the Cursed Child ligt 31 juli in de winkel.
Een mooie dag voor fans van Harry Potter. De boekenreeks over de jonge tovenaar werd alweer 9 jaar geleden afgesloten met het zevende deel. Vandaag werd echter bekend dat er tóch een achtste boek komt, dat 31 juli in de winkel zal liggen.
De geruchten deden al enige tijd de ronde. 30 juli gaat namelijk het toneelstuk "Harry Potter and the Cursed Child" in première. Na lang aandringen van de uitgever heeft schrijfster J.K. Rowling uiteindelijk besloten om het toneelstuk ook in boekvorm uit te brengen. Het verhaal speelt zich tien jaar na het einde van de boekenreeks af. Harry is inmiddels getrouwd en heeft een zoon. Ondanks het feit dat Voldemort allang verslagen is, blijft het verleden Harry bezighouden. Of Harry's zoon degene is naar wie de titel 'the Cursed Child' (het vervloekte kind) verwijst, is nog onbekend.
Het boek lijkt vooral een mooi gebaar naar de miljoenen Potterfans, die het al jaren moeten stellen met de zeven boeken die er tot nu toe zijn uitgebracht. Niet iedereen kan natuurlijk naar dat toneelstuk in Londen, dus is het voor veel mensen fijn als het verhaal ook in boekvorm verschijnt. Voor het geld hoeft Rowling het in ieder geval niet te doen: ze verdiende ruim een miljard euro aan de Harry Potter-boeken, de films en de eindeloze reeks merchandise die rond Harry Potter is verschenen.
Overigens verschijnt alleen de originele Engelstalige versie op 31 juli. Voor de Nederlandse vertaling zullen fans nog even moeten wachten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten