SGP wil ook handhaving boerkaverbod in het openbaar vervoer en ziekenhuizen

Geen categorieokt 02 2019, 8:00
Eigenlijk was er geen enkele partij meer die gisteren nog iets durfde toe te voegen aan de uitgemolken discussie rondom het boerkaverbod. Maar niet als het aan de Staatkundig Gereformeerde Partij ligt. De conservatieven willen dat de politie het verbod ook gaat handhaven in het openbaar vervoer en in ziekenhuizen.
SGP´er Chris Stoffer diende gisteren namens zijn partij een motie in de Tweede Kamer in om de boerka en nikab verder uit te bannen. De gezichtsbedekkende kleding mag dan wel verboden zijn in overheidsinstellingen, als het aan de SGP ligt wordt er een nog strakkere rode lijn getrokken.
Volgens Stoffer hebben buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA´s) nu niet de mogelijkheid om mensen met (gedeeltelijk) gezichtsbedekkende kleding te beboeten in de trein, tram, bus en metro. En dat moet radicaal anders volgens de gereformeerden. Want: verbod is verbod dus ook -als je zonder zwarte rok, maar met een lapje voor de mond- met je kids een dagje naar Artis afreist.
De SGP roept de regering dan ook op om BOA´s in het domein openbaar vervoer de mogelijkheid te geven de wet op gezichtsbedekkende kleding ook in het openbaar vervoer en in openbare ziekenhuizen te handhaven. Want waarom zou je op de ene plek wel een boerka of nikab mogen dragen, terwijl je je op de andere plek eerst zou moeten omkleden om naar binnen te mogen?
Het moge duidelijk zijn dat de SGP op zoek is naar duidelijkheid omtrent het boerkaverbod. En gelijk hebben ze: gelijke monniken, gelijke kappen, toch?!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten