Shownieuws discussieert over pedojagers! Alberto Stegeman: 'Wat is er mis mee om deze man bij de politie te brengen?'

Shownieuws discussieert over pedojagers! Alberto Stegeman: 'Wat is er mis mee om deze man bij de politie te brengen?'

Alberto Stegeman Bron: foto Twitter: Alberto Stegeman

Gisteren bij SBS' Shownieuws ontstond er een pittige discussie, het ging redelijk hard tegen hard. Alberto Stegeman ziet namelijk weinig kwaad in het zogeheten pedojagen, hij is van mening dat je hiermee de politie helpt als journalist. Anderen aan tafel deelden niet zijn mening.

De discussie ging met name over 'wiens taak het zou zijn'. Stegeman is van mening dat ook andere mensen, zoals journalisten, de politie mogen helpen om pedoseksuelen op te sporen. Hier was niet iedereen het mee eens.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Alberto Stegeman (@alberto.stegeman)


De discussie rondom het zogeheten 'pedojagen' is weer opgelaaid, de afgelopen weken gingen diverse media als zelfs mee op 'pedo-jachtpartijen'. Het leverde schokkende beelden op. De mensen in kwestie, waarvan een groep vigilantes denken dat het pedofielen/pedoseksuelen zijn, worden soms zelfs zwaar fysiek toegetakeld.

De politie is niet blij met dit soort burgeracties, zij vinden namelijk dat burgers niet zelf het recht in eigen handen moeten nemen. Ook is het nog maar de vraag hoe secuur het 'onderzoek' is van deze groepen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties