Sinterklaas en Zwarte Piet komen dit jaar aan in Meppel

Sinterklaas en Zwarte Piet komen dit jaar aan in Meppel

Dat wordt weer een groot feest!

Het is pas mei, maar het is al bekend waar Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten in november aankomen. De landelijke intocht begint dit jaar in het Drentse Meppel, op zaterdag 14 november om precies te zijn.

De Meppelse burgemeester Jan Westmaas is zeer verheugd dat de Sint zijn gemeente bezoekt: "Het is geweldig dat wij Sinterklaas dit jaar als eerste mogen verwelkomen in ons land. Deze dag is het meteen ook het startsein voor alle kinderen om hun schoen weer te zetten."

De gemeente en de publieke omroep hebben vandaag samen dit persbericht de deur uitgedaan:

Voor alle ouders met kinderen: Meppel is de plek waar je moet zijn op 14 november. Uiteraard zal het hele feest ook te zien zijn op televisie. Hopelijk wordt het weer een groot feest zoals vanouds, en blijven de demonstranten dit jaar ver weg van het feestgedruis. Een nationaal kinderfeest als het Sinterklaas-feest moet je niet eens wíllen verpesten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Zwarte Piet Sinterklaas Meppel

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties