Slachtoffer van Tariq Ramadan zegt #MeToo en klaagt de islampropagandist aan voor verkrachting

Geen categorieokt 21 2017, 14:00
De van oorsprong Egyptische islamverspreider Tariq Ramadan verschijnt wellicht binnenkort voor het hekje in Frankrijk. Een Franse schrijfster heeft de kerel namelijk aangeklaagd vanwege verkrachting. Ze is jaren stil geweest, maar nu doet Henda Ayari haar verhaal.
Ooit kreeg Tariq Ramadan een vorstelijk salaris betaald door de gemeente Rotterdam. De orthodoxe moslim moest dienen als 'bruggenbouwer', terwijl hij tegelijkertijd vond dat homoseksualiteit een verschrikkelijke ziekte was en liet hij zich inpakken door kwaadaardige ayatollahs uit Iran. Ramadan werd in 2009 dan gelukkig eindelijk ontslagen vanwege zijn rare meningen en allianties.
Maar zijn niet alleen de opvattingen en vrienden van Ramadan die niet deugen, ook zijn gedrag is ronduit verwerpelijk te noemen. Tenminste, als we moeten afgaan op de woorden van de Franse schrijfster Henda Ayari. Zij was ooit salafist maar gaat nu ultra-westerlijk door het leven, en komt nu naar buiten met een verhaal over Tariq Ramadan, die haar op een hotelkamer verkracht zou hebben tijdens een conferentie:

"De feministe - die het ultraconservatieve salafisme afzwoer na de aanslagen in Parijs van 2015 - beschreef de verkrachting al in een boek, maar noemde daarin geen naam. Ramadan zou Ayari uitgenodigd hebben in een hotelkamer tijdens een congres van de Franse Unie voor Islamitische Organisaties en zich daar aan haar vergrepen hebben.

‘Ik heb jaren gezwegen uit angst voor represailles’, verklaarde Ayari op Facebook. ‘Als ik dreigde met een klacht tegen hem, aarzelde hij niet me te bedreigen en te zeggen “dat we ermee naar mijn kinderen konden gaan”. Ik was bang en zweeg.’"

De hashtag #MeToo blijkt dus niet alleen van toepassing op Hollywood, het zakenleven of zelfs de omgang van mannen met vrouwen in de kroeg. Ja, zelfs de wereld van de zelfbenoemde pro-westerse islamitische bruggenbouwers blijkt bomvol schuinsmarcheerders te zitten. Wie had dat nu gedacht?
Het is overigens niet voor het eerst dat de familie Ramadan te maken krijgt met justitie. Eerder dit jaar zette Frankrijk al Hani Ramadan vanwege zijn radicalisme het land uit. De opa van de beider Ramadans - Hassan al-Banna - lag in de jaren '40 letterlijk in het vizier van de Egyptische geheime dienst.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten