Slinkse Kuzu bewijst in nieuwe vlog maar weer eens alleen voor Turkije in de kamer te zitten

Slinkse Kuzu bewijst in nieuwe vlog maar weer eens alleen voor Turkije in de kamer te zitten

Een nieuwe vlog, tien nieuwe redenen om in maart keihard af te rekenen met DENK.

Het is alweer de vijfde vlog die de Nederturkse partij DENK het net op smijt, alhoewel ik dat "Neder-" in hun beschrijving maar beter kan weglaten voortaan. De harde waarheid is namelijk dat de partij enkel Nederlands in naam is: in hun doen en laten zijn ze totaal niet geïnteresseerd in de doorsnee Nederlander, maar alleen in hen 'met een Turkse migratieachtergrond'.

In de zoveelste aflevering van DENK's avonturen - of eigenlijk die van de aandachtsgeile Kuzu, die vrijwel exclusief aan het woord komt - wordt er een reisje naar de Achterhoek gemaakt. Leuk, zo'n typisch Nederlandse regio zou je denken, gaat Kuzu eindelijk ook eens de mensen daar spreken? Helaas blijkt al snel dat de ingeplande bezoekjes een tikkeltje eentonig zijn, om het zachtjes uit te drukken. Meerdere moskeeën worden bezocht en de Turkse gemeenschap daar wordt uitgebreid in het zonnetje gezet door iedereens favoriete Nederlandse parlementariër:

https://www.youtube.com/watch?v=7j9G_N2H1mg

Helaas voor hen maakt hij, eenmaal weer op weg naar de Randstad, een keiharde en denigrerende opmerking richting de regio die hem zojuist gastvrij ontvangen heeft, door zich stevig te verbazen over het feit dat zijn politieke boodschap zelfs in een regio als de Achterhoek kan aanslaan. Ja, Tuna had nooit kunnen denken dat ook in die 'uithoek' van ons land mensen zich zowaar met politiek bezighouden. Wie is er nou ook alweer discriminerend bezig, Kuzu?

En zo gaat het de hele vlog welgeteld 11 minuten door. Er wordt nog even een shishabar aangedaan waar een stel Turken - dat daar gewoon een voetbalwedstrijd wilde kijken - opeens lastiggevallen werden met een ongevraagd campagnepraatje van Kuzu. De keuze van deze bar is natuurlijk allesbehalve toevallig. De kritiek daarop gaat verder dan alleen te zeggen dat hij uitsluitend zegt te luisteren naar wat Turkse inwoners van Nederland willen: in feite gebruikt hij hen gewoon als stemvee. Juist door zich zo te profileren als (Neder-)Turkse partij hoopt hij die doelgroep binnen te halen bij de verkiezingen. En ja, waar kennen we die strategie ook alweer van? Precies, van Hillary Clinton, de vrouw die recordhoudster is van waarschijnlijk de pijnlijkste verkiezingsnederlaag in de geschiedenis. Ook zij dacht zich rijk te kunnen rekenen wat betreft de steun van zwarte Amerikanen en Latino's: haar arrogantie stond het niet toe te bedenken dat die mensen misschien helemaal geen zin meer hadden om als een vanzelfsprekendheid beschouwd te worden door haar.

Kuzu doet in feite precies hetzelfde: door zich slechts op een zeer select deel van de Nederlandse bevolking te richten en hun steun als vanzelfsprekend te zien, distantieert hij ook veel mensen. Opkomen voor de rechten van minderheden is prima, maar doe dat dan ook voor minderheden waar je zelf géén lid van bent, zoals de joodse gemeenschap. Maar nee, die mensen schoffeert hij liever nog verder in zijn vlog door 'subtiel' nog eens even de scene op te nemen waarin hij de asocialiteit zelve de Israëlische premier Netanyahu weigerde de hand te schudden:

[caption id="attachment_152969" align="aligncenter" width="700"]Bron: DENK / YouTube Bron: DENK / YouTube[/caption]

Stoer hoor, Tunahan! We hebben hier te maken met een echte strijder, dames en heren. Jammer dat hij alleen maar vecht voor zichzelf en voor een gemeenschap die slechts een fractie van ons land uitmaakt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer