Sneijder maakt zich geen zorgen over Letland

Geen categorienov 16 2014, 18:00
Nou Wesley, dat zou ik toch maar doen als ik jou was.
Wesley Sneijder zegt zich geen zorgen te maken over de wedstrijd van vanavond tegen Letland. Volgens de middenvelder - die in clubverband trouwens alles gewonnen heeft wat er te winnen valt - komt het prima in orde. Ja, Oranje heeft het na het WK een beetje moeilijk gehad, maar die tijden liggen nu achter ons. Vanaf vandaag is het op volle kracht vooruit en alle wedstrijden winnen.

"Van de komende zeven kwalificatieduels moeten we er minimaal zes winnen. Letland moet de eerste zijn en dan gaan we in maart, wanneer de reeks verder gaat, wel weer kijken hoe we het allemaal gaan oppakken. Ik denk dat het tij heel snel te keren is, we hebben gewoon even een goede uitslag nodig."

Nou weet ik niet of Wesley de tijd heeft genomen om alle kwalificatiewedstrijden even goed te analyseren, maar de problemen bij Oranje gaan wel wat dieper dan een klein foutje af en toe. Het komt erop neer dat dit Nederlands elftal gewoon een bijzonder slechte verdediging heeft die zich alleen staande kan houden als er minstens vijf verdedigers staan opgesteld. Met 4-3-3 zullen we nog veel meer wedstrijden verliezen, ja, ook van landen die normaal gesproken zwakker zijn. Het enige wat zij hoeven te doen is hun verdediging goed op orde hebben. Als dat het geval is kunnen ze rustig hopen op een paar grote fouten van onze spelers, waarna ze één, twee of drie keer zullen scoren.
Verwacht ik dan dat Nederland het vanavond aflegt tegen Letland? Nee. Dat land staat op de 99e plaats op de wereldranglijst. Als Oranje daar niet van kan winnen is het wel héél triest met ons gesteld. Dat zal dus wel goed komen.
Nee, de echte testen volgen later, waaronder de wedstrijd tegen Turkije die in het voorjaar zal worden gespeeld. Als ook die niet wordt gewonnen zal Nederland het EK van 2016 - ongelooflijk genoeg - weleens mis kunnen lopen. En dat dankzij de funeste strategie van bondscoach Guus Hiddink die maar niet wil begrijpen dat het succes van dit team staat of valt met de verdediging.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten