Sollicitante wordt afgewezen. De reden? Ze kwam met de trein...

Sollicitante wordt afgewezen. De reden? Ze kwam met de trein...

"U wilt met de trein komen werken? Sorry, maar dan kunnen we u niet aannemen."

Met de trein naar je werk. Voor honderdduizenden Nederlanders is het de normaalste zaak van de wereld. Het is makkelijk, tijdens de reis kun je nog wat werk doen, en met een beetje geluk ben je een beetje snel op je bestemming.

De Belgische Kirstin Coun (33) kwam er helaas achter dat de trein echter niet goed is voor je carrière. Ze solliciteerde onlangs bij een bedrijf, en alles ging goed. De potentiële werkgever was enthousiast over haar kwalificaties, ze had uitgebreid met het bedrijf gesproken, en het zag er dan ook naar uit dat Kirstin zich kon verheugen op een nieuwe baan.

12241374_10153263468183157_1552306134640327051_n

Maar toen ze vertelde dat ze met de trein was gekomen, veranderde de sfeer:

"Sorry, maar dan stopt het hier en nu"

Aldus het bedrijf. De Belgische spoorwegen zouden te onbetrouwbaar zijn – als er immers vertraging was door een staking, bijvoorbeeld, zou Kirstin nooit op tijd op haar werk zijn. En daar zat de werkgever niet op te wachten. Kirstin werd dus toch niet aangenomen, ondanks het feit dat ze verder zeer geschikt was voor de baan.

Ook de Nederlandse Spoorwegen vertonen natuurlijk zo nu en dan kuren. Maar is dat reden om iemand niet aan te nemen?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
treinverkeer werk baan

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer