#SorryJohan aanjager durft niet meer op voorgrond te treden

Geen categoriedec 16 2018, 19:00
Bowi Jong, de jongen (20) die de brief schreef aan het KNVB vanwege al dat 'homo'-gescheld, durft niet lang z'n nek uit te steken vanwege bedreigingen en verwensingen aan zijn adres. Het wordt hem te veel. Dat meldt NU.nl.
Dit komt voor hem blijkbaar als een totale verrassing. Hoe is het toch mogelijk dat je wél ziet dat er op het voetbalveld zo uitbundig wordt gescholden, maar dan niet de conclusie kunt trekken dat internet nog een veel hardere wereld is?
Begrijp me niet verkeerd, hartstikke sneu dat zo'n knaap dat allemaal over zich heen krijgt. Is ook gewoon een trieste bedoening om iemand zo van achter je scherm de grond in te trappen maar, even realistisch, wat had je dán verwacht?
Kennelijk krijgt hij vanuit diverse hoeken flinke kritiek. De 'pis- en relnicht' scheldkanonnades vliegen hem om de oren, maar dat zat er dik in. Hij is echter óók verbaasd dat blijkbaar diverse homo's hem óók van van alles betichten. Zo moest hij 'maar z'n bek leren houden' en 'spreekt hij niet voor de homogemeenschap'. Zijn reactie?

"Ik dacht: als jullie het al niet begrijpen..."

Met alle respect maar die homo's hebben (hoewel ze vrij hard reageerden) gewoon gelijk. Je slingerde jezelf in een positie waar je meende voor 'jouw groep' te spreken over een onderwerp waar helemaal geen eenduidigheid vanuit die groep bestaat. Niet alle homo's vinden het een probleem dat 'homo' een scheldwoord is of dat er geintjes over wordt gemaakt. Heel apart maar kennelijk zijn homo's ook gewoon individuen en staan ze niet met z'n allen als een kudde eenhoorns om een oase van rosé met een regenboog en een pot glitters te janken om hoe erg Johan Derksen wel niet is. Zij begrijpen prima wat je probeerde te doen en dat komt neer op het slachtofferschap wat je jezelf (wellicht terecht) hebt aangemeten, óók op hun probeerde te plakken.
Hartstikke goed dus dat homo's zich daar tegen uitspreken, al vind ik de manier waarop nogal lomp van aard.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten