SP en GroenLinks gunnen Camiel Eurlings geen succes

Geen categoriefeb 15 2011, 16:35
Camiel Eurlings wordt de nieuwe directeur van KLM Nederland. Hij gaat de vrachtdivisie van de luchtvaartmaatschappij leiden.
Dat bericht het NRC Handelsblad.
Omdat Eurlings minister van Verkeer was - en in die positie eerst de vliegtaks introduceerde om hem daarna weer af te schaffen onder het motto "we moeten onze luchtvaart concurrerend houden" - schreeuwen de SP en GroenLinks nu dat er sprake is van belangenverstrengeling.
Dat is natuurlijk je reinste onzin. Er is geen mens die gelooft dat Eurlings zich tijdens zijn ministerschap liet leiden door potentiëel privaat gewin. Had hij dat wel gedaan dan was hij nooit op de proppen gekomen met de vliegtaks. Dat had hij zijn toekomstige werkgever dan namelijk niet aangedaan.
Na de politiek staat het een ieder vrij om te doen wat hij of zij wil. Eurlings heeft goede banden met KLM en is een prima bestuurder - zowel in de publieke als in de private sector.
Wij wensen hem hierbij dan ook veel succes. Camiel, het ga je goed, we hopen je over een jaar of wat terug te zien bij het CDA - en niet als de 'kroonprins', maar als de koning.

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten