SP in Noord-Holland onderwerpt zich aan minister Plasterk: doei afdrachtsregeling

Geen categoriesep 29 2017, 20:00
De Statenleden van de SP in Noord-Holland krijgen vanaf nu af aan hun salaris direct op hun bankrekening. De afdrachtsregeling van de SP houdt in dat een deel van het salaris aan de partij wordt geschonken, dus ging het salaris altijd via de partij zelf. Dat mag nu volgens minister Plasterk niet meer.
Het zou de onafhankelijkheid van de bestuurders en de politici ondermijnen. Dat is natuurlijk ook zo, want je bent volledig afhankelijk van de partij die het salaris naar gelieve bij zich kan houden als het bestuur het wenst. Dit versterkt de maoïstische autoritaire partijstructuur van de SP natuurlijk alleen maar.
Dit nieuws is wel opmerkelijk, aangezien de SP eerst had aangegeven helemaal niet mee te gaan werken met de besluiten die zijn genomen rondom de salarissen. De SP vindt het een aanval op de 'SP-Solidariteitsregeling'. Natuurlijk iets typisch voor de socialisten, solidariteit gaan afdwingen. Het is geen solidariteit meer als het wordt afgedwongen door wetten en regels. Het impliceert vrijwilligheid en interne motivatie om solidair te zijn.
We weten dat socialisten dat nooit echt goed begrepen hebben. Dus het is hen vergeven. Wel heeft de provincie Noord-Holland aangegeven dat de SP'ers hun salaris geheel of gedeeltelijk mogen afstaan. De SP zal vast wel binnen de partijregels of statuten aangeven dat SP-bestuurders en politici hun salaris voor een deel m0eten afstaan. Zo is de partij ook wel weer, maar het is goed dat de overheidsregels nu duidelijk zijn over dit soort praktijken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten