Angela Merkel en Mark Rutte beide enthousiast over Europese plannen van eurofederalist Macron

Angela Merkel en Mark Rutte beide enthousiast over Europese plannen van eurofederalist Macron

Mark Rutte was er al duidelijk over, dat die positieve beelden had over de federale plannen van de Franse president Emmanuel Macron. Hij begon wel over dat die niet zo snel zo veel wil veranderen, maar het is dan ook vooral afhankelijk van de plannen van het komende kabinet. Nu heeft niet alleen Rutte staan glimlachen om Macron zijn plannen, maar ook opperbazin Angela Merkel.

Dit is erg belangrijk, aangezien de Frans-Duitse as binnen Europa altijd op een lijn moet zijn, anders gaat er niet zo veel gebeuren binnen de Europese Unie. Hoe machtig Angela Merkel ook is, ze moet het ook met haar Franse collega's doen. Dus het feit dat zij an sich al erg positief is over de plannen, zegt al heel veel over de bereikbaarheid van de doelen die er achter staan.

Het baart zorgen dat de plannen van Macron ver gaan. Veel meer Europese integratie, een Minister van Financiën, een gemeenschappelijke begroting voor de Eurozone, of een Europees leger. Dit zijn niet zomaar voorstellen, deze zijn fundamenteel ingrijpend. Het is bijzonder dat Mark Rutte en Angela Merkel positief zijn over de voorstellen van de Franse president.

Op deze manier wordt het steeds duidelijker dat de komende jaren de Europese integratie tot een federale superstaat steeds sneller zal vormgeven, tot het niet meer kan. Nu de belangrijkste verkiezingen zijn geweest binnen de Europese naties, hebben de regeringen ongeveer vijf jaar om alles vorm te geven en te duwen naar federalisering. Hoe diepgaander de Europese integratie, hoe groter het eurosceptische sentiment. Ze hebben dus niet veel tijd en wij, als burgers, moeten democratisch gezien ervoor zorgen dat de Europese integratie de komende jaren niet zal plaatsvinden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer