Sponsor Toto keert zich tegen Voetbal Inside: "Smakeloos optreden" van René van der Gijp

Geen categoriefeb 06 2018, 14:00
Flikker toch op. Ik bedoel: ga toch weg!
Eén van de drie sponsoren van Voetbal Inside, de Toto, neemt publiekelijk afstand van het programma vanwege de grap die René van der Gijp vorige week maakte over transgenders. Zoals iedereen ondertussen wel weet verkleedde die zich onlangs als vrouw en liet hij weten dat hij voortaan "Renate" genoemd wilde worden. De actie was een reactie op de aankondiging van de Belgische journalist Boudewijn Van Spilbeeck dat hij vanaf heden als vrouw door het leven gaat... en Bo genoemd wil worden in plaats van bij zijn officiële naam.
"We vonden het optreden van Van der Gijp ronduit smakeloos en we nemen met klem afstand van alle kwetsende grappen," aldus de Toto die blijkbaar gerund wordt door D66'ers en GroenLinksers. Of, wie weet, door BIJ1'ers. "We snappen ook niet wat dit met voetbal te maken heeft. Wij zijn sponsor van het programma omdat het over sport gaat. Dit is ook de mededeling die wij aan RTL hebben overgebracht vandaag."
Ach gossie, hebben jullie dat ook tegen RTL gezegd? Grote jongens/meisjes/cissen hoor! Wat een moed!
Me dunkt dat de Toto maar lekker de mond dicht moet houden. Als je zulke zwakke knieën hebt als bedrijf dat je van een grap helemaal van de leg raakt moet je je verre houden van adverteren op welk platform dan ook. Er wordt namelijk overal wel iets gezegd waar iemand -- wie dan ook -- aanstoot aan kan nemen. Ik vind het bijvoorbeeld aanstootgevend dat de Toto Voetbal Inside publiekelijk te kakken zet. Als VI-kijker vind ik dat ronduit beledigend. Moet ik nou ook een actie beginnen om de Toto aan te pakken?
Als je een radicaal-linkse gek bent is het antwoord op die vraag ongetwijfeld een volmondig ja. Gelukkig zijn wij van conservatiefliberaal-rechts niet zo geschift.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten