Staatssecretaris Harbers (VVD) moest onderduiken vanwege bedreigingen door zaak Lili en Howick

Geen categoriesep 09 2018, 21:00
De bedreigingen waren zo serieus dat de liberale bewindsman onderdook.
Staatssecretaris Mark Harbers van de VVD is eerder deze week ondergedoken. De reden: hij ontving ernstige bedreigingen in verband met de asielzaak van Lili en Howick. Die bedreigingen werden blijkbaar zo serieus genomen dat hij en zijn beveiligers vonden dat er maar één ding opzat: hij moest zich verstoppen. En snel een beetje.
Natuurlijk moeten de bedreigingen uit extreemlinkse hoek zijn gekomen. Harbers werd namelijk bedreigd omdat hij op dat moment nog volhield dat de twee Armeense tieners geen verblijfsvergunning zouden krijgen. Hij besloot zaterdag pas om ze alsnog toestemming te geven om in ons land te blijven, maar hij deed dat alleen maar nadat de twee waren weggelopen én D66 en de ChristenUnie "een streep hadden getrokken."
Hilarisch genoeg stelt de NOS dat het "niet bekend is" wat "de aard van de bedreigingen" was en "wie ze deed." Is er ook maar iemand die eraan twijfelt dat de staatsomroep had geroepen "extreemrechts" als hij bedreigd was door neo-nazi's na zijn bekendmaking van afgelopen zaterdag, ook als dat niet officieel bekend was gemaakt door het ministerie?
Juist.
We kunnen nu alleen maar hopen dat de dreigers geïdentificeerd én gepakt worden. Dit soort wangedrag moet keihard afgestraft worden. Identificeren, oppakken en vervolgen dus... en snel een beetje. Gezien de mogelijkheden die de autoriteiten tegenwoordig hebben om mensen die digitaal uit de bocht vliegen op te sporen moet dat niet een al te groot probleem zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten