Steenwol blijkt na onderzoek niet gevaarlijk

Geen categoriejan 17 2018, 7:00
De afgelopen jaren kwamen er steeds weer geruchten dat het werken met steenwol of andere minerale wol soorten gevaarlijk zou zijn voor de gezondheid. Na intensief onderzoek van diverse gezondheidsinstanties en bouwbedrijven zijn zij gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat het werken met steenwol niet gevaarlijk blijkt. Dit gaat echter wel hand in hand met het verantwoord gebruiken van de materialen en onderstaand hier meer informatie over.
Omgang met glas- en steenwol
Wanneer je van plan bent om je huis te gaan isoleren is het verstandig om diverse mogelijkheden met elkaar te vergelijken en zodoende de beste optie te kiezen. Komt hier glas- of steenwol uit? Dan vind je onderstaand een aantal belangrijke punten omtrent de omgang met deze vorm van isolatie.
- Draag een stofmasker bij het plaatsen van de minerale wol
- Gebruik handschoenen tijdens het werken
Indien je op deze manier te werk gaat met de materialen kan er niets gebeuren. Wanneer je dit niet doet kan het huidirritatie veroorzaken.
Welke type minerale wol?
Ook is het verstandig om de aanbieder van de steen- of glaswol na te trekken en verschillende zaken te vergelijken. Zo weet je zeker dat de kwalitatieve materialen worden aangeschaft en het niet schadelijk zal zijn. Bij de keuze voor glas of steenwol moet er gekeken worden naar de manier waarop het gebruikt wordt.
Is er een schuin dak aanwezig waar er een stuk geïsoleerd moet worden? Dan is het verstandig om glaswol te gebruiken aangezien dit lichter is en dus makkelijker te verwerken. Is het juist belangrijk dat er geluidsisolerend materiaal gevonden wordt? Dan zal de keuze voor steenwol de juiste zijn. Dit komt doordat de drukvastheid hoog is en het zwaarder is t.o.v. glaswol.
Professionele partij inschakelen
Heb je zelf weinig tot geen verstand ben het zelf plaatsen van isolerende materialen? Zorg er dan voor dat je een professionele partij inschakelt die assisteert bij het isoleren van de woning. Vergelijk een aantal partijen om er zeker van te zijn dat het gewenste kwalitatieve eindresultaat wordt gehaald.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten