De 'eet gezond!'-riedel van Vadertje Staat is één grote hypocriet leugen: ze willen helemaal niet dat we gezond worden

De 'eet gezond!'-riedel van Vadertje Staat is één grote hypocriet leugen: ze willen helemaal niet dat we gezond worden

Groente en fruit wordt alsmaar duurder.

In 2014 beloofde het kabinet Rutte-II "de gezonde keus makkelijker te maken." Dat sloeg natuurlijk op de kosten van boodschappen: het zou goedkoper worden om gezond te eten, en duurder om ongezond te eten.

Nou, dat leuke motto blijkt eerst en vooral puur een theatervoorstelling te zijn geweest voor de bühne:

Suiker -- wat voor enorm voor gezondheidsproblemen zorgt in het welvarende Westen en dus ook in Nederland -- is dus steeds goedkoper geworden, terwijl gezonde producten als groente en fruit steeds duurder zijn worden. Let wel, het is dus niet alleen zo dat groente en fruit nu duurder zijn dan in 2014, bijvoorbeeld door een eenmalige prijsstijging. Nee, het was ieder jaar raak.

Triest genoeg gaat dit op termijn ongetwijfeld voor heel veel gezondheidsproblemen zorgen in Nederland. Vroeger werd er vaak gezegd dat 'vet' zogenaamd heel slecht was, maar we weten nu dat dit de grootst mogelijke onzin is. Suiker is het echte kwaad. En juist dat product wordt steeds goedkoper.

Als je niet beter wist zou je bijna denken dat de overheid dat stiekem wel prima vindt omdat grote bedrijven hiervan profiteren. Maar dat zal niet zo zijn. Toch?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties