Sterke seizoensstart voor Max Verstappen, pakt podiumplaats en verslaat Vettel!

Geen categoriemrt 17 2019, 8:00
Max Verstappen is het nieuwe F1-seizoen keurig begonnen. De Red Bull coureur startte in het Australische Melbourne met een achterstand op de nummer 1 Hamilton, maar reed tijdens de race van de vierde naar een derde plek. Een knappe prestatie want de Mercedessen waren net iets sneller dan de Red Bull. Ferrari viel onverwachts wat tegen, terwijl ze tijdens de wintertests nog hoge ogen gooiden.
Max Verstappen begon de race in Australië zogezegd op de tweede rij van de grid. Aanvankelijk waren er nog twijfels over de vorm van Red Bull en tijdens de winter testdagen in Barcelona afgelopen maand rezen vragen over de prestaties van het team. Met name over de stabiliteit en snelheid van de Honda-motor. Tijdens de testdagen kon het team niet echt indrukken achter laten.

Uitslag F1 Grand Prix van Australië, Melbourne

[caption id="attachment_222169" align="aligncenter" width="816"]De uitslag van de F1-race van Melbourne, Australië. Bron: Google.com De uitslag van de F1-race van Melbourne, Australië op 17 maart 2019. Bron: Google.com[/caption]
Behalve dan bij Verstappen en Red Bull, die al die tijd vertrouwen hadden in de prestaties van de bolide. Dat vertrouwen was geheel terecht voor de race in Melbourne. Het stratencircuit is niet erg snel, maar wel technisch en in zo'n situatie komt een coureur als Verstappen altijd beter uit de verf dan de minder gezegende goden.
Pierre Gasly viel buiten de punten. De nieuwe collega van Verstappen heeft de Australische Ricciardo bij Red Bull vervangen en pakte tijdens zijn eerste race een 11e plaats. Behalve Verstappen staan ook Hamilton en Bottas op het ereschavot. Verder vroegen in de top 10 drie andere coureurs van verschillende teams aandacht voor hun prestaties.
Onder meer de Finse veteraan en voormalig wereldkampioen Kimi Räikkönen, die van Ferrari naar Alfa Romeo is overgestapt, behaalde punten en finishte als 8e. Een prima prestatie voor de 39 jarige Fin. Verder reden Kevin Magnussen (Haas) en Nico Hulkenberg (Renault) een nette race en sprokkelden de heren punten.
Iets minder voortvarend te werk ging Daniel Ricciardo, hij behaalde in zijn eigen land niet eens de finish en er staat heel groot 'DNF' achter zijn naam. De Ferrari's van Vettel en Leclerc konden ook niet echt overtuigen. Vettel moest zijn aanvankelijke podiumplek al halverwege de race aan Verstappen afstaan.
Maar het seizoen is nog vroeg en er kan van alles gebeuren. Maar Verstappen heeft in ieder geval zijn eerste podium binnen. Zo! Die kan hij in zijn zak steken!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten