Steun de PVV: 'Wens om moskeeën in de fik te steken is schuld media'

Geen categoriejan 03 2015, 19:00
Gekker dan dit komen ze niet.
De afgelopen dagen was er - terecht - flink wat kritiek op aanhangers van de PVV die op Facebook lieten weten dat ze het een prima plan vonden om moskeeën in de fik te steken. Volgens deze mensen hadden 'de moslims' dat geheel en al aan zichzelf te danken: dan moeten 'ze' hier maar niet komen en weigeren te integreren. Dat heel veel goedwillende moslims ook het slachtoffer zijn van dit soort discriminerende acties liet ze volkomen koud.
Zoals je in zo'n situatie zou verwachten ging het linkse weblog Joop (gesponsord van uw belastinggeld, overigens) snel met het verhaal aan de haal. Ik ben het zelden tot nooit eens met die progressieve activisten, maar dit keer moest ik ze gelijk geven: dit kon niet.
RTEmagicC_pvv_510b_966.jpg
Dit kan natuurlijk niet - en dat is nog een understatement van jewelste ook. Deze figuren zijn net zo'n grote bedreiging voor de rechtsstaat en onze democratische principes als de ISIS-aanhangers die hele wijken terroriseren in Den Haag en Utrecht.
Je zou hopen dat de eigenaren van de Facebook pagina vervolgens snel een stapje terug zouden doen en duidelijk zouden maken dat ze niet geassocieerd wensen te worden met dit soort waanzinnige nazi-denkbeelden. Helaas. In plaats van een excuusbrief plaatsten zij deze post:
B6byMowCYAAFbpJ
Lees dit flutstukje voor de zekerheid nog een keer. Ja, u ziet het goed: ze geven de media er de schuld van dat er PVV-stemmende tokkies zijn die hele moskeeën willen uitmoorden. Want zij 'luisteren' hoegenaamd niet naar 'de mensuh'.
Triest, triester, Steun de PVV.
En dat is niet alles. De PVV'ers in kwestie roepen ook nog eens dat hun haatberichten helemaal niets te maken hebben met de PVV. Nee hoor! De pagina heet "Steun de PVV" en wordt gerund en bezocht door mensen die Wilders en de zijnen gepassioneerd steunen, maar het heeft echt niets te maken met die partij. Nope. Niets te zien, rustig doorlopen.
Zoals Bas Paternotte van ThePostOnline terecht opmerkt op Twitter:
Je zou erom lachen als het niet zo vreselijk zorgwekkend was. Deze lieden steunen de PVV openlijk en geloven dat Wilders en co. de enigen zijn die het land kunnen 'redden' van de 'islamisering.' Waarmee ze overigens gewoon bedoelen dat er nogal wat moslims rondlopen in Nederland.
Wat denkt u dat zij doen als Wilders het nooit voor het zeggen krijgt in ons land (die kans is immers nogal klein: geen enkele partij wil nog met hem samenwerken na zijn dieptrieste uitspraken over 'minder, minder, minder' Marokkanen). Zij zullen alleen maar gefrustreerder en agressiever worden. Je kunt niet stellen dat de kans groot is dat ze losgaan, maar je moet er onderhand wel voor vrezen.
Natuurlijk zijn er ook heel veel normale mensen die op de PVV stemmen. Dat kan, dat mag. Misschien wordt het nu weleens tijd voor hen om te doen wat ze al jaren eisen van moslims: zich uit te spreken tegen radicale geloofs-/ideologische genoten. Je kunt als PVV'er niet met droge ogen roepen dat alle moslims zich moeten verantwoorden voor de daden van extremisten en tegelijkertijd dit soort hate speech met de mantel der liefde bedekken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten