Salafisten patrouilleren weer door Haagse Schilderswijk

En wegkijkburgemeester Jozias van Aartsen zag dat het goed was.

Wie dacht dat de Haagse gemeente en politie na de hete zomer vol pro-ISIS-demonstraties wel zou stoppen met de samenwerking met de salafisten van de As-Soennahmoskee, heeft het mis. Tijdens Oud en Nieuw liepen vrijwilligers van de salafistische moskee te patrouilleren door de wijk, als een soort vertegenwoordigers van de Haagse politie, zodat de politie niet zelf overal tegen zou hoeven optreden.

Voor de helderheid: het salafisme is een fundamentalistische en radicale stroming binnen de islam dat in het vrije Westen wat mij betreft niets, maar dan ook helemaal niets te zoeken heeft. Het salafisme vormt de kern van de islamitische terreurorganisatie ISIS, maar dat is kennelijk geen enkel bezwaar voor Den Haag. De patrouille zag er zo uit:

Nausicaa Marbe schrijft er vanochtend over in haar Telegraaf-column:

Juist uit de Schilderswijk komt hét jaarwisselingnieuws: brigades van de salafistische As-Soennah moskee patrouilleerden als vrijwilligers in de nieuwjaarsnacht. Dat meldde ex-PVV’er en islambekeerling Arnoud van Doorn op Twitter: “Patrouilleren met de broeders van moskee As-Soenah.” Op de bijgeleverde foto een zaal vol mannen die vesten dragen met de naam van de moskee erop, maar dan vermeld als ‘stichting’. Van Doorn: “Bewoners waarderen en respecteren toezicht door vrijwilligers van moskee As-Soenah. Eigenlijk zouden we het best zonder de politie af kunnen.”

Zie ook deze tweet van Van Doorn:

Marbe gelooft geen seconde dat de Haagse Schilderswijk veiliger wordt van salafistische patrouilles:

Dit jaar werd de salafisten weer een wijk toegewezen voor surveillance. We lezen op Facebook: “Moge Allah, de Verhevene, alle vrijwilligers belonen voor hun inzet.” Een waarlijk islamistisch festijn, dat Haagse preventiebeleid. Met als resultaat: schijnveiligheid. Alsof een wijk veilig wordt door samenwerking met salafisten. Als zij noodzakelijk zijn voor rust op straat, dan heeft de stad diepere schade opgelopen dan door nieuwjaarsvandalisme.

Ik ben het honderd procent eens met Marbe. De gemeente en politie zouden zich niet door salafisten moeten laten vertegenwoordigen op straat. Het was burgemeester Van Aartsen die deze zomer volhield dat er geen grenzen waren overschreden toen er werd opgeroepen tot het doden van Joden, en het is Van Aartsen die het nu wel prima vindt dat salafisten, als een soort handhavingsinstrument van gemeente en politie, door de Haagse Schilderswijk patrouilleren. Het is te zot voor woorden. Van Aartsen gaat voor de zoveelste keer de mist in. Het wordt tijd dat hij nu echt naar huis wordt gestuurd wegens incapabel bestuur.

Lees verder op pagina twee voor Kamervragen van VNL aan minister Ivo Opstelten (Veiligheid & Justitie) over deze bizarre actie van gemeente en politie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

30 reacties

 1. pietkremer

  Den Haag is ons voorland. Over tien jaar patrouilleren salafisten in alle grote Nederlandse steden en zien niet alleen toe op moslims maar ook op ongelovigen. Komt U dan een patrouille tegen, dan hebt U kans dat U gefouilleerd wordt, zonder dat de echte politie erbij wordt gehaald. Deze salafisten zijn in wezen zelfbenoemde BOA’s zonder diploma en bevoegdheid. Ik zie wel als voordeel dat ze streng zullen controleren hondenuitlaters die geen poepzakje bij zich hebben.

 2. Beukman

  Burgerwachten bestaan er overal. Daar is niets op tegen, en dan maakt het ook niet uit wie of wat ze heeft helpen formeren, zolang ze maar niet hun eigen regels en wetten gaan uitvaardigen.
  Opvallend genoeg zwijgt Marbe hierover in alle talen. Heeft de betreffende burgerwacht tijdens oudejaarsnacht vrouwen aangespoord om gesluierd over straat te gaan? Feestvierders verboden alcohol te drinken? Mannen van vrouwen gescheiden? Van Marbe komen we het niet te weten. Het is ook niet moeilijk om te raden waarom niet: waarschijnlijk heeft deze burgerwacht precies gedaan wat er van een burgerwacht mag worden verwacht.
  Dat ze de naam van hun organisator op de hesjes droegen, ook daar is weinig mis mee. Dat is gewoon zoals het hoort: een lid van een burgerwacht moet voor iedereen identificeerbaar zijn.
  Ik wacht dus rustig op berichtgeving dat deze burgerwacht zich ook “salafistisch” heeft gedragen. Daar reken ik echter niet op. Het zal zoals gebruikelijk wel weer een storm in een glas water zijn, opgewekt door een partij die zichzelf hiermee in de picture probeert te krijgen.

  1. JanvanEechoud

   “tijdens oudejaarsnacht vrouwen aangespoord om gesluierd over straat te gaan? Feestvierders verboden alcohol te drinken? Mannen van vrouwen gescheiden?”.
   R-Je wacht dus rustig af…. tot het wel zo ver is?
   Zulte toestanden zijn er al in Parijs en Londen, maar dat vind je niet dichtbij genoeg?
   Foei jongen. We zullen je er aan herinneren .

   1. Beukman

    Dat is prima, Jan. Ik zal de eerste zijn om een burgerwacht te bekritiseren die stiekem probeert het kalifaat erdoor te jassen.
    Mag ik je er trouwens aan herinneren dat de burgerwacht waar we het hier over hebben, al een paar jaartjes heeft gepatrouilleerd met oudejaarsnacht, maar dat het jaarlijkse ritueel van kamervragen van de PVV of van VNL nooit verder is gekomen dan insinuaties? Kennelijk heeft men geen voorbeelden kunnen vinden waar de burgerwacht buiten zijn boekje ging.

 3. hendrikush

  Morivatie van As-Soenah:
  “Mensenrechten gelden niet voor moslims”.
  Variatie:
  Moslimrechten gelden niet voor mensen?
  moslims zijn geen mensen?

 4. hendrikush

  Morivatie := Motivatie

 5. richard

  Volgens mij valt het georganiseerd patroulleren onder de ‘wet op de weerkorpsen’ en is gewoon strafbaar.

  http://wetten.overheid.nl/BWBR0001980/geldigheidsdatum_02-01-2015

 6. monach

  Islamisten, salafisten en islamieten en moslims of whatever; zij lezen en adoreren allen hetzelfde islamo-fascistische boek.

  Dus onderschat geen één groep. Zij hebben min of meer dezelfde agenda, enkel de aanpak verschilt.

 7. Pjotter

  De Haagse overheid (parlementsstad) onder leiding van van jozias zet een volgende stap op de weg van dhimmitude.

 8. Beukman

  @ Richard
  Mis Art. 1:3 niet. En lees:
  http://www2.prod.wetten.asp4all.nl/BWBR0028722/geldigheidsdatum_06-09-2013
  Nogmaals: het wemelt in Nederland van de burgerwachten.

 9. J.C.

  Beste Beukman,

  Dus een Christelijke of Joodse burgerwacht in de Schilderswijk Den Haag is wat u betreft ook goed denkbaar? Of hebben de salafisten het alleenrecht?

 10. V.K.

  -Ik zie op de foto vooral kinderen met een hesje.

 11. monach

  De wens van de moslims [ dus niet alleen de salafisten ] is om zich niet te laten regeren door niet-moslims, want zij zijn beter, zij zijn de ubermenshen, zij zijn het zuivere, door god geleidde volk. Een parallelle samenleving is het doel. Als dat bereikt is, dan is het volgende doel, zitting nemen in ‘het torentje’ met op het dak een zwarte vlag met de shahada.

  Met linkse softe wegkruipende types als van Aartsen aan de macht hebben de moslims een populatie van slechts 20 tot 25 % nodig om de macht met geweld te grijpen.

  Verbaas u niet, een blitzkrieg was de tactiek van profeet Mohammed om complete nederzettingen, vee, grond, goud – alles wat los en vast zat te veroveren en deze gebieden te islamiseren.

  Met types als van Aartsen, Rutte, en de gehele linkse vleugel is niet of, maar wanneer we worden overgenomen.

 12. V.K.

  -Na ja,eenmaal volwassen kunnen ze zo naar de marokkaanse vader brigade’s worden overgeheveld, lekker met leider Samsom op patrouille, huizen binnenvallen, om te kijken of er nog kindertjes zijn welke in het hesje kunnen worden gehesen.

 13. RvRavenstijn

  Beukman slaap zacht — tegen zoveel achterlijkheid valt, net als bij Jehova getuigen, niets tegen in te brengen — maar ga eens langs bij een speciaalzaak voor “oog en oor” — hoewel tegen 40 jaar indoctrinatie der linkse kerk weinig kruid schijnt gewassen !!

 14. rinus

  Het gaat daar in die buurt tussen Parallelweg en Hoefkade steeds een stapje verder. Alles en iedereen, van welke afkomst en welke kleur, die geen moslim is trekt daar al jaren weg. Wat er inkomt laat zich raden. Het lijkt of deze salafisten hun eigen wijk (noem het shariawijk) aan het opbouwen zijn. Als je op vrijdagmiddag daar rijdt zie je op primetime één grote jurken en baardenmassa vanuit de zijstraten over de trambaan richting Fruitweg lopen. De moskee waar voorheen Sjeik Fawaz zijn intense haat predikte. De moskee is onlangs nog verder uitgebreidt en is ondertussen kolossaal. Ik vind het onbegrijpelijk dat we dat tolereren.

 15. Jasterke

  Uw eigen Ivo heeft ’n positieve trend ontdekt,
  hiep hiep hoera, want hooguit wélgeteld
  acht jochies hebben zich (’n beetje maar) misdragen
  .
  met zaakjes als vernieling en wat Openbaar geweld
  nee, die Supersnelrechtzitting oogst hooguit wat blagen
  het echte schorem bleef heel clever op de vlakte…
  .

  het complete rijm: http://www.Jasterke.Wordpress.com

 16. Ruud562

  In 1933 begon het ook zo in Duitsland!

 17. Kuifje

  De “straat” word steeds meer overgenomen door moslims.

  Over een aantal jaren zal er niet een “schilderswijk” zijn maar vele waar moslims het voor het zeggen zullen hebben.

  Zie hier de sluipende islamisering van de samenleving.

 18. Frayek

  Ja het heeft goed gewerkt want kijk eens, geen ongeregeldheden op de feestdagen in de Schilderswijk –hoor ik al iemand zeggen. Heeft ondertussen niet door dat-ie zich afhankelijk maakt van de moskee. Denkt moskee te gebruiken maar moskee gebruikt hem. De islamisering is weer een streep verder.

  1. Beukman

   De islamisering is weer een streep verder als een moskee de verantwoordelijkheid op zich neemt om op oudejaar de politie mee te helpen de orde te handhaven?
   Zie je zelf niet hoe ziek en paranoïde en vooringenomen jouw hersenkronkels zijn?

   1. toetssteen

    @Beukan
    Pardon, jij vindt het helemaal okidoki als een reli politie de straat opgaat?!
    Ik sla met mijn hoofd tegen mijn stoel bij zulk een nonsens!
    Eruit met alle religie! En dat is niet ziek en paranoïde, dat is realisme!

    1. toetssteen

     gooit m omhoog.

    2. Beukman

     Zolang die reli politie zich houdt aan de seculiere opdracht, is er nix aan het handje, Toets. De klaarovers uit mijn lagereschooltijd zaten op een RK school, maar deden hun werk naar behoren. Of zouden ze stiekem overstekers hebben geïndoctrineerd tijdens het oversteken? Over de ordebewaking door de moskee-gestuurde jongeren is de afgeopen jaren niet 1 klacht vernomen als zouden zij hun eigen agenda voeren. Ik raad jou aan om je paranoia van je af te werpen, en te accepteren dat ook moskeeën een steentje kunnen bijdragen aan een ordelijke maatschappij.

   2. Frayek

    Het is niet helemaal duidelijk wat er gebeurd is, het verslag van GeenStijl is bijvoorbeeld beduidend anders. Daar betrof het een soort schoonmaakploeg zonder hesje. Maar als het was zoals DDS schreef mag u bezorgd zijn. Als (!) de gemeente de moskee inhuurt om haar aanhang rustig te houden betekent dat DUS dat, op de dag dat gemeente en moskee niet uit een meningsverschil komen, de gemeente over die aanhang geen enkele controle heeft. Zo is dat heel de geschiedenis gegaan, geen idee waarom het nu anders zou zijn.

 19. Anna

  Geen ongeregeldheden in de Haagse Schilderswijk want de salafisten regeren. Ze zullen wel een dikke pluim krijgen van Saoedi-Arabië. Die verering kreeg ook Angela Merkel voor haar Nieuwjaarsrede die de demonstranten van Pegida tijdens haar Nieuwjaarsrede demoniseerde. Saoedi-Arabië loofde haar om deze rede. Deze salafistische organisaties hebben iedereen in hun buurt onder curatele

 20. arie_jansz

  Links of rechtsom, de moslims zijn altijd schuldig op deze site.

  Dat het hier nu eens om salafisten gaat, is dan weer mooi meegenomen om het verhaal wat extra lading mee te geven.

  Overigens wel bijzonder dat mevrouw Merkel er ook iets mee te maken heeft.

 21. Ruud562

  Frayek, zeer goed verwoord!
  Want inderdaad, wat gebeurt er als een meningsverschil komt tussen de moskee en gemeente?!
  Daarom, alléén de (gemeentelijke) overheid moet én mag zich belasten met dit soort taken!! Anders is het hek van de dam!

 22. wensdroom

  Wat de meeste mensen niet begrijpen en wat ook niet zal gebeuren is, dat de doelstelling van de Islam niet verandert! Haar doelstelling is ‘kolonialiseren’ van de Europese Staten. het is te gek van woorden, dat een land als Nederland haar eigen grondwet niet alleen kan handhaven vanuit haar eigen wortels! Straks ben ik nog op vakantie in eigen land! Interessant is deze reportage van Nieuwsuur van dd 05-01-2015 De Kerken zowel de protestantse als de Katholieke brengen van hun opdracht niets terecht en verloochenen, zonder het te beseffen hun opdracht in Christus, in plaats van Hem na te volgen. ben benieuwd hoeveel van deze mensen de Here tegemoet kunnen gaan in de lucht, als Hij weer komt!http://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2011710-oostenrijk-wil-strenge-islamwet.html

 23. Thoth

  Zoals ik het reeds eerder hebt gezegd, deze fascistische ideologie, c.q. de islam, moet verboden worden in Nederland. Het kan niet anders. Willen ze deze sekte aanhangen, dan gaan ze maar naar M-O of naarAzië toe.
  .

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.