Studenten bezetten het lelijke P.C. Hoofthuis wegens bezuinigingen: ontruiming dreigt

Studenten bezetten het lelijke P.C. Hoofthuis wegens bezuinigingen: ontruiming dreigt

Studenten hebben het P.C. Hoofthuis bezet, wegens bezuinigingen in het onderwijs, het schrappen van de dividendbelasting, slecht diversiteitsbeleid en te hoge werkdruk. Om die redenen vonden ze het nodig om eigendom te barricaderen en er een 'autonome universiteit' van te maken. GroenLinks Amsterdam heeft zich er al mee bemoeid en lijkt de studenten te steunen. Ironisch genoeg heeft burgemeester Halsema, zelf een GroenLinkser, de studenten geboden om het gebouw te verlaten.

De studenten mochten in de Balie plaatsnemen en ze kregen tot 15.30 de tijd. Dat ultimatum laten ze lekker schieten, dus ze zitten er nog steeds. Daarnaast wilde Halsema naar binnen gaan, maar is ze tegengehouden door de studenten. Even later ging ze weer droevig naar huis. Zo droevig, dat ze de pers niet te woord wilde staan. Tot nu toe gebeurt er nog niet veel, grootschalige acties blijven uit. Het Singel is afgesloten en het pand lijkt op een zeker moment ontruimd te worden. Wanneer dat gebeurt? God mag het weten.

Er zouden een kleine 200 studenten in het gebouw zijn. Omstreeks 12.30 uur gingen tientallen studenten naar binnen die meededen aan de March for Education 2.0.

De universiteit heeft aangifte gedaan van huisvredebreuk en zegt dat de studenten schade hebben aangericht. De bezetters weigerden vanochtend met het universiteitsbestuur in gesprek te gaan. Halsema staat met beide partijen in contact.

de Maagdenhuisbezetting was net zo kansloos en riekte naar links-radicale politieke doeleinden. Een stel hippies die 'strijden' voor diversiteit, behalve voor intellectuele diversiteit. Dit gaat ook weer duizenden euro's kosten en als de ME niet snel ingrijpt, dan zijn we waarschijnlijk weer maanden verder. Universiteitsgebouwen bezetten helpt niet meer. Dat is niet meer in. Houd toch op met het vernielen van andermans eigendom. Niet dat het mij gaat om het P.C. Hoofthuis, want dat vind ik een intens lelijk gebouw. Het kapen en vernielen van eigendom is gewoon 'not done'.

Op het moment van schrijven gaat de ontruiming bijna van start.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties