Dreigingsniveau van Nederland wordt niet veranderd: concrete dreiging van terroristennetwerk is weg

Geen categoriesep 28 2018, 18:00
Aangezien er in Nederland de afgelopen tijd nogal wat te doen is geweest met een aanslag in Nederland, potentiële aanslagen en opgepakte terroristen, kunnen we het ons natuurlijk goed voorstellen dat het dreigingsniveau omtrent terrorisme wordt verhoogd. Toch is daar niet toe besloten, aangezien het oppakken van de zeven terroristen ervoor heeft gezorgd dat de concrete dreiging van dat netwerk weg is.

Vanmorgen zijn voor het begin van de ministerraad de premier en de betrokken ministers bijgepraat door de Nationale Politie en de AIVD, de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst.

De korpschef van de Nationale Politie Akerboom benadrukte na afloop dat de veiligheidsorganisaties, de politie en het Openbaar Ministerie erbovenop zitten. Het hoofd van de AIVD Bertholee wilde niet meer zeggen dan dat de diensten nauw samenwerken en bezig zijn met de veiligheid van Nederland.

Waarom verhogen we het dreigingsniveau dan niet? We zitten al jaren op het een na hoogste niveau, maar er is nog niet genoeg dreiging om het dreigingsniveau te verhogen. Dan zou er rekening gehouden worden met een terroristische aanval op de korte termijn. Eentje die de politie en de inlichtingendiensten misschien niet op tijd kunnen tegenhouden.
Voor een leuk informatief filmpje daarover:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten