Premier Netanyahu verwerpt gotspe VN: 'UNESCO verspreidt zelf antisemitisme'

Geen categoriesep 28 2018, 19:00
Premier Benjamin Netanyahu heeft een uitnodiging van de VN-organisatie UNESCO afgeslagen om deel te nemen aan hun conferentie over antisemitisme die deze week plaatsvindt. Het is immers een tegenstrijdig gebaar van deze organisatie, die zelf voortdurend leugens over Joden en Israël verspreidt en daarmee bijdraagt aan het wereldwijd toenemende antisemitisme.
Enkele voorbeelden:
Het laat de macht zien binnen de VN van de islamitische landen. Deze landen vormen een derde van het totaal aantal landen dat is aangesloten bij de VN. Die islamitische landen worden in hun anti-Israël resoluties meestal ondersteund door andere dictaturen, zodat er bijna automatisch een meerderheid is voor anti-Israël resoluties.
Met de waarheid, of zelfs maar schijn van objectiviteit, heeft dit werkelijk niets meer te maken. Dergelijke VN-organisaties hebben dan weinig nut meer. De VS en Israël zijn dan ook al terecht uit UNESCO gestapt.
In reactie op de uitnodiging van UNESCO verklaarde premier Netanyahu:

"Hoewel ik normaliter inspanningen steun om antisemitisme te bestrijden, heb ik besloten om niet deel te nemen aan de UNESCO-conferentie over antisemitisme deze week.

Dit doe ik vanwege de aanhoudende en flagrante vooroordelen van deze organisatie tegen Israël.

Sinds 2009 heeft UNESCO 71 resoluties aangenomen waarin Israël wordt veroordeeld en slechts 2 resoluties waarin alle andere landen samen worden veroordeeld.

Dit is simpelweg schandalig.

Het kenmerk van het oude antisemitisme was om het Joodse volk te selecteren om dat te belasteren en te veroordelen. Het kenmerk van het huidige antisemitisme is om de Joodse staat te selecteren om die te belasteren en te veroordelen.

UNESCO moet zélf stoppen met het verspreiden van antisemitisme. En het moet de absurditeit stoppen om allerlei resoluties aan te nemen die de banden ontkennen tussen het Joodse volk en het land Israël. Op het moment dat UNESCO daarmee stopt, zal Israël vereerd zijn om weer lid te worden. Tot die tijd zal Israël antisemitisme bestrijden, bij UNESCO en waar dan ook."

De antisemitisme-conferentie blijkt slechts een schaamlapje te zijn voor het anti-Joodse handelen van UNESCO. Volkomen terecht dus dat premier Netanyahu niet ingegaan is op deze ongelooflijke schaamteloosheid, deze werkelijk spreekwoordelijke gotspe.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten