De volgende #MeToo komt aan bod: voetballer Cristiano Ronaldo wordt aan de schandpaal genageld

De volgende #MeToo komt aan bod: voetballer Cristiano Ronaldo wordt aan de schandpaal genageld

Het regent #MeToo's tegenwoordig. Zij het filmproducers, zij het acteurs, zij het kandidaten voor de Supreme Court in de Verenigde Staten, ze zijn overal. NU wordt de voetbalwereld ook opgeschud, want een vrouw, Kathryn Mayorga, heeft in het blad Der Spiegel aangegeven dat ze is verkracht door Ronaldo. Meer dan 9 jaar geleden in Las Vegas om precies te zijn. Hij heeft haar zelfs geld aangeboden.

Volgens Der Spiegel is Mayorga een zaak begonnen vanwege eerdere onthullingen van Football Leaks. In een (gehackte) e-mail aan zijn advocaat beschreef de aanvaller van Juventus de bewuste nacht. "Ze zei herhaaldelijk 'nee' en 'stop', maar ik wilde niet luisteren."

Der Spiegel heeft uitvoerig met de Amerikaanse gesproken. "Na de daad vroeg hij aan mij of ik veel pijn had. Hij verontschuldigde zich en zei: 'ik ben voor 99 procent goed, ik weet alleen niet wat ik aan moet met die ene procent'", liet Mayorga optekenen.

We zien door de bomen het bos niet meer en dat is erg gevaarlijk. Iemand is altijd 'besmet' met het nieuws en als het niet duidelijk wordt, dan zullen er altijd roddels en denkbeelden over zo iemand bestaan. Je beschadigt een man, of vrouw, voor het leven. Daar moeten we niet lichtzinnig mee omgaan. Aan de andere kant, als het echt een verkrachting was, dan kan je daar ook niet lichtzinnig mee omgaan. Je komt als publiek in een soort twilight-zone waar je niet meer weet wat waar is. Je kan dus naar vrijheid oordelen over iemand en dat oordeel wordt vaak gevoed door vooroordelen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties