Stunt Defensie: kom bij ons werken als je geen studieschuld wil

Geen categoriejan 24 2015, 8:00
Salaris tijdens je studie en géén studieschuld, wie wil dat nou niet?
Het leenstelsel is er eindelijk. Het is vervelend voor de duizenden studenten die graag gratis geld willen van de overheid zodat ze bier kunnen drinken en kunnen gaan feesten in plaats van keihard studeren, maar uiteindelijk is het wel de juiste beslissing. Gratis geld bestaat niet; studenten zullen het uiteindelijk toch allemaal uit eigen zak moeten betalen.
Het ministerie van Defensie begon meteen na het goedkeuren van het leenstelsel door de Eerste Kamer met een nieuwe campagne, want ze kunnen ondanks de bezuinigingen op Defensie nog altijd veel nieuwe militairen gebruiken om de krijgsmacht op een enigszins fatsoenlijke bezetting te houden. De vacaturesite van Defensie stuurde gisteren deze tweet de wereld in:
defensie
Het leverde uiteraard gezeur op: de Landelijke Studentenvakbond LSVb vond de boodschap 'tegenstrijdig'. De voorzitter van LSVb zei: "De ene minister stuurt studenten de schulden in, de ander rekruteert ze met een salaris en het ontkomen van studieschulden als lokkertje." Ah, gossie. Die voorzitter is in ieder geval neit geschikt voor een militaire loopbaan.
De tweet is na alle ophef verwijderd door de communicatie-afdeling van Defensie, aldus een woordvoerder tegen De Telegraaf:

""De afdeling arbeidsmarktcommunicatie van Defensie plaatst dagelijks berichten op sociale media om mensen te interesseren voor een baan bij Defensie. Daarbij wordt soms aangehaakt bij de actualiteit. Dat is hier ook - ten onrechte - gebeurd."

Ik vind het een mooie stunt. Er is namelijks niks van gelogen. Wie een loopbaan bij Defensie nastreeft kan tijdens zijn studie al een salaris krijgen. Dan kun je niet eens een studieschuld opbouwen. Aan het salaris van Defensie heb je ruim genoeg als student. Deze campagne van Defensie lijkt een foutje van een communicatiemedewerker, maar wat mij betreft gaat minister van Defensie Jeanine Hennis binnenkort een officiële campagne beginnen met het leenstelsel als thema. Hoe meer nieuwe studenten zich melden bij het leger, hoe beter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten