Stupide fopjournalisten en professoren roepen dat er een vlaktaks komt... terwijl het helemaal geen vlaktaks is

Stupide fopjournalisten en professoren roepen dat er een vlaktaks komt... terwijl het helemaal geen vlaktaks is

Hoe dom is de zelfverklaarde intellectuele elite eigenlijk in ons land?

Bas Jacobs is professor of economics bij Erasmus. Je zou denken dat zo'n man dus weet waar hij het over heeft. Helaas, niets is minder waar. Ten eerste is meneer namelijk tegenstander van een vlaktaks -- de enige moreel correcte wijze om belasting te heffen -- en ten tweede weet hij niet eens wat een vlaktaks is:

Als de lekken geloofd moeten worden is deze aankomende vlaktaks namelijk.... alles behalve vlak. Er komt één tarief voor lage en middeninkomens -- 35 procent -- maar vervolgens komt er een ander tarief voor zogenaamde topinkomens. Die zouden 45 procent moeten gaan betalen. Nou ben ik natuurlijk geen financiële expert, maar op de één of andere manier lijkt het me een beetje gek om een taks die niet vlak is toch gewoon een vlaktaks te noemen.

Nou ja, het zal wel veel leuker klinken om er toch een 'vlaktaks' van te maken. Met een beetje mazzel trapt het gepeupelte daarin en kun je de vlaktaks voor eens en altijd in diskrediet brengen waarna je het progressieve belastingstelsel, dat je in de tussentijd gewoon in stand hebt gehouden, zogenaamd kan 'herinvoeren.'

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties