Sultan van Brunei doet rustig aan: homo's stenigen vanwege sharia kan wel even wachten

Geen categoriemei 05 2019, 21:00
De sultan van Brunei is zomaar ineens tot inkeer gekomen. In een officiële reactie laat hij weten dat de invoering van de doodstraf op basis van sharia, voor onbepaalde tijd is opgeschort. Dat meldt Nu.nl.
Nou moet je niet gaan hopen dat hij plotseling een helder moment van bezinning heeft gekregen en een verlichte heerser is geworden. Dat is namelijk niet zo. Shariawetgeving blijft gewoon overeind. Homoseksualiteit, overspel, godslastering, het hele goddeloze arsenaal aan zonden is nog steeds strafbaar. Alleen de doodstraf zal niet worden opgelegd.
Sultan Hassanal Bolkiah wist natuurlijk ook wel dat de doodstraf tegen internationale afspraken en mensenrechten ingaat. Dit maakte hem bij de bekendmaking van zijn shariaplannen allemaal geen ene moer uit, dus...what's changed?
Het Europees Parlement, en waarschijnlijk diverse andere landen, hebben zijn bankrekeningen bevroren, zijn hotels op de zwarte lijst geplaatst en visa's voor zijn inwoners beperkt. Nu is het dus afwachten tot de grip op zijn tegoeden weer wat losser wordt of hij op een andere manier uit z'n financiële isolement kruipt.
Het lijk mij in ieder geval sterk dat hij het idee van de doodstraf via steniging voor homo's ooit helemaal los zal laten. Of misschien neemt hij op den duur het verlies door zijn bevroren tegoeden wel voor lief en komt hij alsnog met het idee om z'n plannen gewoon door te zetten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten