Sven Kramer is een legende

Sven Kramer is een legende

Hij is recordhouder: zeven keer Europese Kampioen Allround.

Voor de verandering even sportnieuws op DDS. Ja, het is belangrijk dat we de strijd tegen de Radicale Islam voortzetten en er flink wat aandacht aan besteden, maar gelukkig gebeuren er ook andere dingen in de wereld.

Sven Kramer, de knetterhard schaatsende Fries, is vandaag namelijk voor de zevende keer Allround Kampioen van Europa geworden. Een prestatie om over naar huis te schrijven, ook al omdat hij daarmee de nieuwe recordhouder is; hij is Rintje Ritsma gepasseerd op de eeuwige ranglijst.

Sven Kramer moest in Rusland bij de EK allround de race van zijn leven rijden om het goud te veroveren. Tegen Sverre Pedersen (13.16,27) ging de Fries heel diep om de achterstand van elf seconden met Koen Verweij te dichten. Kramers tijd van 13.07,27, een baanrecord, bleek uiteindelijk genoeg voor het goud en om Verweij (13.21,90) naar het zilver te verwijzen.

Ritsma won dit prestigieuze toernooi zes keer in zijn carriere en eindigde twee keer op de tweede én twee keer op de derde plaats. Geen wonder dat hij nog steeds gezien wordt als één van de beste Allrounders ooit.

Toch moet hij het in dat opzicht vanaf nu afleggen tegen Kramer. Die is nu al zeven keer kampioen geworden... en is ook nog maar 28 jaar oud, wat betekent dat hij naar alle waarschijnlijkheid nog een paar jaar mee kan doen op het hoogste niveau en wellicht nog een paar gouden medailles kan toevoegen aan zijn palmares.

Geweldig natuurlijk, maar het wordt nog mooier. Ireen Wüst heeft haar Europese titel namelijk geprolongeerd. Ook zij werd vandaag kampioen van Europa. Wij won het toernooi voor de vierde keer - waarvan drie op een rij. Een ware hattrick dus.

Wat een helden. Nu hopen dat Nederlandse jongens en meisjes dit soort successen zien er door geïnspireerd worden om zelf ook het hoogst mogelijke te bereiken - zo niet in de schaatssport, dan op andere terreinen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties