Swingend Ajax wordt geprezen door buitenlandse media: "Deze prestatie zou Johan Cruijff trots maken!"

Swingend Ajax wordt geprezen door buitenlandse media: "Deze prestatie zou Johan Cruijff trots maken!"

De duistere periode van het Nederlandse voetbal wordt opeens, en onverwacht, verlicht door een fantastisch presterend Ajax.

In Nederland zelf heeft Ajax de titel weliswaar verspild, maar in Europa doet de club uit Amsterdam het geweldig. Gisteren won Ajax met maar liefst 4-1 van Olympique Lyon. Dat was verrassend omdat Lyon over het algemeen hoger wordt aangeschreven dan het moderne Ajax. En het mooiste van alles? Ajax deed dat met bijzonder aanvallend, attractief voetbal. Er werd niet achteruit gelopen; Ajax zette gewoon vol de aanval in en won dus op de ouderwetse manier.

Internationale commentators en media zijn dan ook bijzonder onder de indruk van dit team. "Just like in the old days, Ajax are flying in Europe!" riep de commentator van het Britse BT Sport al tijdens de wedstrijd. Het Amerikaanse ESPN heeft het erover dat Ajax de tegenstander "wegblies." Daar is geen woord aan gelogen. Ajax was echt veel sterker dan Olympique en had eigenlijk niet 4, maar 5, 6 of zelfs 7 doelpunten moeten maken. Zo groot was het krachtsverschil.

Ook de Washington Post is onder de indruk van dit Ajax. De krant legt uit dat het gisteren de eerste Europese wedstrijd in de Arena was nadat bekend is geworden dat het stadion van Ajax hernoemd zal worden in de Johan Cruijff Arena. Vervolgens:

"The Amsterdam team put in a performance that would have made him proud."

En:

"It also showed that this young Ajax team could be strong enough to win its first continental title since 1995."

Jawel, voor het eerst in vijftien jaar houden de internationale media er dus eindelijk weer eens rekening mee dat een Nederlandse club zowaar een Europese cup kan winnen.

En dan zijn we er nog niet. Ook het Duitse Bild is vandaag vol lof over Ajax:

"Ajax kan geschiedenis gaan schrijven met de eerste Europese prijs sinds 1995. Toen hadden ze een team met onder meer Patrick Kluivert, Edgar Davids en Marc Overmars. Nu heten de sterren Traoré (21), Dolberg (19) en Younes (23)."

De titel van het stuk is nog wel het mooiste aan het verhaal:

"Ajax-jochies spelen Lyon weg."

Ook laat Bild weten dat de finale Ajax bijna niet meer kan ontgaan. Nou klopt het dat Ajax deze voorsprong niet meer weg mág geven, maar dat is wat anders dan er vanuit gaan dat het wel goed komt. Lyon liet het gisteren niet zien, maar het is wel degelijk een heel goed team. Ajax zal volgende week in Frankrijk dus weer optimaal moeten presteren om inderdaad door te stomen naar de finale. Dat is geen appeltje-eitje.

In België zijn ze ook bijzonder positief over Ajax. Het Nieuwsblad noemt de ploeg "piepjonge maar frivool," terwijl Het Laatste Nieuws stelt dat Ajax "de finale kan ruiken."

Tenslotte is er ook nog het Spaanse Marca:

"Ajax droogt Lyon af. Alleen doelman Lopes zorgde ervoor dat Ajax niet nóg dichter bij de finale kwam. Met een gemiddelde leeftijd van 21,7 jaar werd Lyon verpletterd."

Jawel, oude tijden herleven. We hebben er een jaar of twintig op moeten wachten, maar Ajax geniet eindelijk weer aanzien in Europa.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer