Radioflop Giel Beelen wordt slapend rijk bij de publieke omroep

Geen categoriemei 04 2017, 8:26
Giel Beelen is een roekeloze zelfverrijker. En de NPO werkt er aan mee.
Hoewel het alles behalve goed gaat met de radioprogramma's die Giel Beelen presenteert -- hij is zijn ochtendprogramma bijvoorbeeld al kwijt -- blijft hij bakken met geld verdienen voor het draaien van een paar plaatjes en het maken van een paar niet-grappige opmerkingen tussendoor. BNN-VARA betaalt hem namelijk 380.000 euro per jaar.
Dat komt neer op:
- 31.666,67 euro per maand
- 7.307,69 euro per week
- 1.041,10 euro per dag
Als je kijkt naar zijn werkzame uren (9 uur per week) verdient hij 811,97 euro per uur dat hij werkt. En daarbij ga ik er voor het gemak even vanuit dat hij a) nooit op vakantie gaat en b) nooit ziek is. Aangezien dat natuurlijk niet zo is zit deze mislukte dj feitelijk op iets van, nou, 1300-1500 per uur dat hij werkt?
Geen slecht salaris voor een man die er eerst en vooral om bekendstaat dat hij vooral erg goed is in het promoten van zichzelf.
Beelens salaris is zo belachelijk hoog dat zelfs zijn collega's er kritiek op hebben. Eén van hen -- die natuurlijk anoniem wil blijven, want zo laf zijn ze dan weer wel bij de NPO -- zegt bijvoorbeeld tegen De Telegraaf:

"Die man heeft de beste omroepdeal óóit!"

Dat klopt inderdaad. Nu is hij niet de beste verdiener bij de NPO -- De Wereld Draait Door-presentator Matthijs van Nieuwkerk verdient nog veel meer -- maar er is wel een verschil: Van Nieuwkerk is daadwerkelijk succesvol. Dat kun je niet zeggen over de totaal gefaalde Beelen.
Als hij nou voor een commerciële omroep werkte, oké. Adverteerders konden dan roepen dat ze dit een belachelijk bedrag vonden, maar mensen die daar niets mee te maken wilden hebben betaalden er in ieder geval niet aan mee. Maar deze man werkt voor de publieke omroep! Hij wordt dus slapend rijk van uw en mijn belastinggeld.
Schaf die hele publieke omroep maar af. Dit is pure geldverspillerij!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten