Radioflop Giel Beelen wordt slapend rijk bij de publieke omroep

Radioflop Giel Beelen wordt slapend rijk bij de publieke omroep

Giel Beelen is een roekeloze zelfverrijker. En de NPO werkt er aan mee.

Hoewel het alles behalve goed gaat met de radioprogramma's die Giel Beelen presenteert -- hij is zijn ochtendprogramma bijvoorbeeld al kwijt -- blijft hij bakken met geld verdienen voor het draaien van een paar plaatjes en het maken van een paar niet-grappige opmerkingen tussendoor. BNN-VARA betaalt hem namelijk 380.000 euro per jaar.

Dat komt neer op:

- 31.666,67 euro per maand

- 7.307,69 euro per week

- 1.041,10 euro per dag

Als je kijkt naar zijn werkzame uren (9 uur per week) verdient hij 811,97 euro per uur dat hij werkt. En daarbij ga ik er voor het gemak even vanuit dat hij a) nooit op vakantie gaat en b) nooit ziek is. Aangezien dat natuurlijk niet zo is zit deze mislukte dj feitelijk op iets van, nou, 1300-1500 per uur dat hij werkt?

Geen slecht salaris voor een man die er eerst en vooral om bekendstaat dat hij vooral erg goed is in het promoten van zichzelf.

Beelens salaris is zo belachelijk hoog dat zelfs zijn collega's er kritiek op hebben. Eén van hen -- die natuurlijk anoniem wil blijven, want zo laf zijn ze dan weer wel bij de NPO -- zegt bijvoorbeeld tegen De Telegraaf:

"Die man heeft de beste omroepdeal óóit!"

Dat klopt inderdaad. Nu is hij niet de beste verdiener bij de NPO -- De Wereld Draait Door-presentator Matthijs van Nieuwkerk verdient nog veel meer -- maar er is wel een verschil: Van Nieuwkerk is daadwerkelijk succesvol. Dat kun je niet zeggen over de totaal gefaalde Beelen.

Als hij nou voor een commerciële omroep werkte, oké. Adverteerders konden dan roepen dat ze dit een belachelijk bedrag vonden, maar mensen die daar niets mee te maken wilden hebben betaalden er in ieder geval niet aan mee. Maar deze man werkt voor de publieke omroep! Hij wordt dus slapend rijk van uw en mijn belastinggeld.

Schaf die hele publieke omroep maar af. Dit is pure geldverspillerij!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties