vlcsnap 2020 02 04 10h46m37s048

Sylvana Simons dient kansloze motie in waarin ze versoepelingen koppelt aan 30.000 coronadoden

Geen categoriejul 15 2021, 10:30
Sylvana Simons kreeg het woensdagavond flink aan de stok met demissionair premier Mark Rutte nadat ze zijn kabinet bijna 30.000 coronadoden in de schoenen schoof door hierover een schaamteloze motie in te dienen. Volgens Simons is het aantal doden namelijk te wijten aan het coronabeleid van het kabinet. Rutte reageerde woest en noemde de actie van Simons ¨onbeschaamd en onbeschaafd¨.
Volgens Simons is het hele beleid van het kabinet er namelijk op gericht om het virus gecontroleerd te laten uitrazen door doelbewust groepsimmuniteit te creëren, met 30.000 doden als gevolg. Een zichtbaar kwade Rutte kon de motie van Simons absoluut niet waarderen en zei dat Simons zijn kabinet ¨dood door schuld¨ verwijt. Alle andere Tweede Kamerpartijen waren dat in de Ridderzaal met Rutte eens, want de kansloze motie van Simons werd verder door geen enkele andere partij gesteund.
Maar, zoals we het opgewonden standje Simons kennen bleef de BIJ1-politica volhouden dat zij het juist onbeschaafd vindt dat de Kamer niet de verantwoordelijkheid wil nemen voor een beleid waarvan we volgens Simons na anderhalf jaar over moeten concluderen dat het steeds versoepelen van de coronamaatregelen met 30.000 coronadoden desastreuze gevolgen heeft opgeleverd.
Nu zullen weinig mensen ontkennen dat het demissionaire kabinet Rutte III de afgelopen anderhalfjaar fout op fout heeft gemaakt als het gaat over de aanpak van de coronacrisis, maar om hem nu figuurlijk gezien opeens 30.000 doden in de schoenen te schuiven gaat natuurlijk wel een beetje erg ver.
Er zijn 1001 andere zaken om het zwalkende coronabeleid van Mark Rutte en Hugo de Jonge te bekritiseren en daar vurig op te duiken, maar betrek daar dan geen 30.000 overleden mensen bij. Dat is natuurlijk volslagen idioot maar ook weer typisch Sylvana Simons: choqueren om maar te op te vallen met haar -naar eigen zeggen- radicale protestclub BIJ1.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten