Syriër die mensen in Den Haag neerstak riep volgens getuigen 'Allahoe Akbar' en wilde keel doorsnijden

Geen categoriemei 07 2018, 9:00
Alhoewel de autoriteiten steeds meer uitgaan van het feit dat de Syriër die mensen neerstak in Den Haag een 'verwarde man' was, komt er ook steeds meer bewijs naar voren dat het niet simpel gaat om psychische gesteldheid. In Europa lijkt men gefixeerd op het kwalificeren van een potentiële terrorist als 'verwarde eenling'. Naar mijn idee om geen paniek te veroorzaken.

De Syriër die gisteren in Den Haag drie mensen neerstak, gooide in februari zijn huisraad naar buiten, bevestigen bronnen aan de NOS. Dat doet vermoeden dat de man psychische problemen had. Het is de 31-jarige Malek F, die tussen het centraal station en het Binnenhof woont.

Tja, normaal is het inderdaad niet, maar om na zoiets ergs als wat er in Den Haag gebeurde te stellen dat dit fenomeen betekent dat hij inderdaad erg verward was, dat vind ik ook weer te drastisch. De autoriteiten geven aan dat er ook gekeken wordt naar een terroristisch motief, maar het lijkt er voor mij steeds meer op dat ze niet echt verder willen kijken dan bewijs voor zijn zogenaamde 'verwardheid'. Het een sluit het ander niet uit natuurlijk.

"Er zijn getuigen die zeggen dat de man 'Allahoe akbar' riep", zegt NOS-verslaggever Robert Bas. Omroep West sprak met een getuige die zei dat de man iemand de keel probeerde door te snijden. "Het is interessant om te kijken of hij banden had met radicale moslims", zegt Bas.

Kijk en dit soort acties en fenomenen zeggen naar mijn idee heel veel. Verwardheid of niet, maar dit soort dingen doe je niet zomaar. Sterker nog, dit bewijs lijkt voor mij een stuk belangrijker dan gissen naar de psychologische gesteldheid van een man. Je moet kijken naar de acties en uitspraken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten