Syrische bisschop waarschuwt Tweede Kamer voor terugkerende jihadisten: "Ze zullen jullie vernietigen"

Geen categoriedec 23 2016, 17:22
Aartsbisschop Mouche vindt dat Nederland en Europa veel harder moeten optreden tegen ISIS-jihadisten.
De Tweede Kamer werd gisteren bezocht door twee bisschoppen uit Syrië. Het gaat om de Syrisch-katholieke aartsbisschop Mouche, en de Syrisch-orthodoxe aartsbisschop Polycarpus. De leiders van de christelijke minderheid in Syrië waren in het parlement op uitnodiging van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt. Hun boodschap: ISIS pleegt een genocide op de christenen in Syrië en Irak. Al jarenlang hebben christenen in het Midden-Oosten te lijden onder radicaal-islamitische groeperingen, maar nooit was het geweld zo gericht, zo grof en zo grootschalig als de genocide die nu wordt uitgevoerd door ISIS.
Bovendien uitte Mgr. Mouche kritiek op de zachte aanpak van ISIS-aanhangers in Europa:

"Zij komen naar jullie samenleving met het gif dat ze met zich meedragen. En ze zullen jullie op termijn vernietigen."

Die woorden kunnen we maar beter ter harte nemen. Na de aanslag op een Kerstmarkt in Berlijn staken direct de linkse opiniemakers de kop op om te beweren dat het allemaal wel meeviel met de terreurdreiging en dat het sluiten van de grenzen werkelijk níéts bij zou dragen aan de veiligheid van Nederland. Ook bij eerdere ISIS-aanslagen in Europa zagen we deze naïeve houding, bijvoorbeeld van Groenlinks-Europarlementariër Judith Sargentini:
ciq9zp8wkaayjmg
In tegenstelling tot de naïevelingen die de dreiging van ISIS bagatelliseren, weten deze bisschoppen heel goed waar ze het over hebben. Ze hebben de gruweldaden van ISIS immers aan den lijve meegemaakt, en leven zelf onder zware dreiging van de radicaal-islamitische groepering. Als iemand weet hoeveel haat ISIS heeft voor de christelijke beschaving, dan zijn het Syrische christenen wel. Kamerlid Omtzigt wil aandacht vragen voor de vreselijke situatie van christenen in het Midden-Oosten:
Het is goed dat Omtzigt deze heren in de Tweede Kamer heeft uitgenodigd, want veel mensen in politiek Den Haag kunnen nog wat leren van deze dappere Syrische bisschoppen. Hopelijk steken ze er wat van op, want zoals de aanslag in Berlijn laat zien, heeft ISIS het niet alleen voorzien op christenen in Syrië maar ook in Europa. Het is tijd om deze terroristen te stoppen voordat het te laat is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten