Syrische vader is blut. Daarom verkoopt hij pennen op straat - met zijn dochter in zijn armen. Dan doen vreemden dit

Geen categorieaug 28 2015, 19:00
Deze man hoeft zich een heel lange tijd geen zorgen meer te maken over zijn financiën.
De foto hierboven werd genomen in Beirut, Libanon. De man die je daar pennen ziet verkopen komt uit Syrië. Hij is naar Libanon gevlucht vanwege de oorlog in zijn eigen land.
Het leven van een vluchteling is altijd moeilijk, maar dat geldt al helemaal voor mensen uit Syrië. Op dit moment zijn er namelijk zoveel Syriërs op de vlucht geslagen dat zowel hun buurlanden als het Westen de instroom eigenlijk niet meer aankunnen. Dit betekent dat vluchtelingen aan zichzelf zijn overgeleverd.
Screen Shot 2015-08-28 at 17.12.25
Dat gold ook voor de man in de foto.
Nou ja - tot deze foto genomen werd, iemand een crowdfunding-campagne voor hem opzette, en die actie in weinig tot geen tijd viraal ging.
The image, showing a man holding eight biros, were posted on Twitter by Gissur Simonarson, who describes himself as an activist.
After being inundated with requests to help the man, Simonarson announced he was going to try and find him. He launched a Twitter account named #BuyPens and was contacted within 30 minutes by someone who saw the man every day around his house.
Twenty-four hours later, the man and his daughter were identified as Abdul, a single father with two children, and his daughter Reem, who is four.
In de foto houdt Abdul zijn dochter Reem vast terwijl hij pennen probeert te verkopen. De reden dat hij zijn kleine meisje mee heeft genomen 'naar zijn werk' is dat hij een alleenstaande vader is. Volgens de man die de foto maakte (Gissur Simonarson), en die later een hele campagne opzette, is Abdul hoogstwaarschijnlijk een Palestijnse Syriër, die tot voor kort in een vluchtelingenkamp zat bij Damascus. Daar is het, zoals je zult begrijpen, op dit moment niet bepaald veilig.
Daarom is hij samen met zijn jonge gezinnetje op de vlucht geslagen.
Screen Shot 2015-08-28 at 17.23.53
Anderen - lezers - vonden het zo'n dramatisch verhaal dat ze onmiddellijk besloten om Abdul financieel uit de brand te helpen. Een magere 30 minuten nadat Simonarson de actie op had gezet had hij al $5.000 ingezameld.
Natuurlijk liet hij onmiddellijk weten dat het doel van $5.000 een minimum was, niet een maximum. Hij riep mensen dus op om meer te geven. En dat deden ze. In drie uur tijd was dit het resultaat:
Op het moment van schrijven is daar nog een enorm bedrag bijgekomen: op het moment van schrijven stond de teller al op $55.000.
Screen Shot 2015-08-28 at 17.21.26
Als jij deze actie - die nu al een ongelooflijk groot succes is - ook wilt steunen kun je dat hier doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten