Tada! Ineens kan het weer: 'besmetting gebeurt vooral binnen, buitensportwedstrijd is verantwoord'

Tada! Ineens kan het weer: 'besmetting gebeurt vooral binnen, buitensportwedstrijd is verantwoord'

Een dansende corona-dokter. Bron: Shutterstock.

De epidemioloog zegt zich op tientallen studies van bron-en-contactonderzoek in verschillende landen. Daaruit blijkt dat mensen voornamelijk in huis, restaurant, kerk, uitgaansgelegenheid of ergens anders op een binnenlocatie besmet raken. Ook zouden besmettingen bij vluchtig contact nauwelijks hebben plaatsgevonden.

Zou allemaal waar kunnen zijn, ik heb die studies natuurlijk niet allemaal gelezen. Ik vind het echter wel frappant dat men (bij Universiteit Utrecht) hier, zo uit het niets, ineens zeker (genoeg) over denkt te zijn.

Zij zien namelijk ook wel in dat dit de anderhalve meter-regel enigszins ondergraaft. Want waarom nog afstand houden in het park? Ze lijken te willen aansturen op een 'alleen in gebouwen anderhalve meter-samenleving', maar dat durven ze nog niet zo stellig te beweren.

Zeg nou zelf, dit is toch raar? Over zo'n beetje ieder aspect van het coronavirus wordt geantwoord met 'weet ik niet', 'kleine kans' of 'valt niet uit te sluiten'. En dan nu ineens zo'n zelfverzekerd bericht, blijkbaar gestoeld op een zee aan informatie, over verspreiding binnen- en buitenshuis. Zullen de mensen leuk vinden die zo'n boete hebben gekregen! Konden ze wel eens gezeik mee gaan krijgen bij de Universiteit Utrecht.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties