Teambaas Mercedes: 'Max Verstappen en Daniel Ricciardo gaan zich ook nog in de strijd mengen'

Teambaas Mercedes: 'Max Verstappen en Daniel Ricciardo gaan zich ook nog in de strijd mengen'

Toto Wolff is ervan overtuigd dat Red Bull Racing heel binnenkort een comeback maakt.

Het gaat dit seizoen voor alsnog allerminst je van het met Red Bull Racing. Het team van Max Verstappen en Daniel Ricciardo hoopte vooraf onmiddellijk de strijd aan te kunnen gaan met Mercedes en Ferrari, maar dat viel flink tegen. Op dit moment is Red Bull duidelijk het derde team op de grid: significant langzamer dan de Duitse en Italiaanse renstallen, maar veel sneller dan elk ander team. Alleen als Ferrari of Mercedes met technische problemen te kampen krijgen (of een grote fout van één of meerdere coureurs) kan Red Bull meedingen voor het podium. Als dat niet het geval is kunnen Max en Daniel op zijn hoogst voor P5 gaan.

Toch is de teambaas van Mercedes, Toto Wolff, ervan overtuigd dat beide heren van Red Bull in de rest van het seizoen nog van zich zullen doen spreken. "Op dit moment zijn we met twee teams, maar ik reken erop dat Red Bull zich uiteindelijk ook in de strijd gaat mengen," aldus het Duitse opperhoofd.

Hoewel het verschil tussen Red Bull en de twee andere topteams op dit moment bijzonder groot is heeft Toto waarschijnlijk wél gelijk. Bij Red Bull werken ze nu al maanden met man en macht aan het verbeteren van het chassis. Dat zal de komende weken doorgevoerd worden waardoor Max en Daniel al meteen een flinke stap moeten maken. Daarnaast komt Renault met een geheel nieuwe motor.

Het slechte nieuws is dat de Grand Prix van Barcelona nog te vroeg komt. Die staat dit weekeinde namelijk op de planning. Dan hebben de Red Bulls die nieuwe motor nog niet. Sterker nog, oorspronkelijk was het 't plan om de nieuwe motor in juni in de bolide te zetten, maar dat feest gaat niet door. Er zouden namelijk betrouwbaarheidsproblemen zijn. Daardoor moeten Max en Daniel nog een maand langer wachten. Dit betekent dat ze dus pas in juli een betere motor krijgen.

Dat is jammer, maar ja, beter laat dan nooit. Als Wolff weet waar hij over spreekt -- en daar kunnen we toch vanuit gaan -- moeten we erop vertrouwen dat Red Bull dan wel écht kan meestrijden om de overwinningen. En dat is ons, Nederlandse Formule 1 fans, natuurlijk héél veel waard.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties