Teevendeal is één grote doofpot. En de Tweede Kamer weet het

Teevendeal is één grote doofpot. En de Tweede Kamer weet het

De Tweede Kamer heeft het gehad met minister Ard van der Steur. De reden? Het is iedereen onderhand duidelijk dat het onderzoek naar de Teevendeal één grote doofpot is.

Normaal gesproken vinden ze dat in het Haagse prima, maar deze keer denken ze daar blijkbaar net een beetje anders over:

De Tweede Kamer wil snel opheldering over het nieuws dat ICT'ers een backup met belangrijke informatie over de Teevendeal in 2014 niet verder mochten onderzoeken. Ze vinden dat de situatie steeds meer op een doofpot begint te lijken.

PvdA-Kamerlid Recourt zegt dat hij er onderhand een beetje moe van wordt. "Is het nou nog niet klaar? Wat is er nu eigenlijk aan de hand?", vraagt hij zich af, waarna hij terecht concludeert dat het "steeds meer op een doofpot [begint] te lijken."

Goedemorgen meneer Recourt, leuk dat u ook wakker bent. Dat werd tijd.

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers denkt er net zo over:

"De informatie was aanwezig, kon ontgonnen worden, maar is niet ontgonnen en is niet beschikbaar gesteld voor Oosting. Dat is een besluit geweest, geen ongelukje, maar een besluit. Het is dramatisch."

Laat mij daar aan toevoegen: een besluit om de boel in de doofpot te stoppen. En dat is niet alleen "dramatisch," maar ronduit misdadig.

SP-Kamerlid Van Nispen (wie kent hem niet?) is het helemaal eens met Recourt en Segers:

"Er was veel commotie over het bedrag, iedereen wilde weten hoe het zat, en de Kamer stelde er veel vragen over. Dan is er een ambtenaar die zegt dat hij weet hoe het zit en hoe je er achter moet komen. En het kan natuurlijk echt niet dat er dan van hogerhand wordt gezegd; doe maar niet, we willen het niet weten."

En dat geldt zelfs voor D66-leider Alexander Pechtold, die er nagenoeg in zijn eentje voor gezorgd heeft dat dit nachtmerriekabinet al die jaren aan de macht heeft kunnen blijven, maar daar langzamerhand spijt van lijkt te hebben:

"Oosting doet vandaag vrij stevige uitspraken over deze nieuwe situatie. Het woord doofpot was in zijn rapport voorzien van een vraagteken. Ik ben bang dat er zo langzamerhand een uitroepteken uitkomt."

Laat dat "langzamerhand" maar weg, Alex. Het is volstrekt duidelijk dat ze dit met de mantel der liefde probeerde te bedekken. Het is het zoveelste bewijsstuk dat er iets ernstig mis is in Den Haag, een stad waar corruptie -- want dat is dit - er tegenwoordig 'gewoon bijhoort.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties