Telegraaf gaat lekker door met diens belachelijke strijd tegen Donald Trump

Telegraaf gaat lekker door met diens belachelijke strijd tegen Donald Trump

Als je de website van De Telegraaf tegenwoordig openslaat zou je bijna zweren dat het een Amerikaanse krant is en dat het hoopt dat de anti-Trumppropaganda effect heeft op de Amerikaanse kiezer.

De krant van, voor en door slapend Nederland publiceert bericht na bericht waarin de nieuwe Amerikaanse president neergesabeld wordt. In sommige gevallen richt het dagblad zich zelfs op zijn dochter Ivanka, puur en alleen omdat haar achternaam 'Trump' is, wat in hun ogen genoeg reden is om haar te stalken.

Vandaag is het weer raak. Dit stuk werd bijvoorbeeld zojuist online gezet. Het gaat over een Vlaamse burgemeester van wie helemaal niemand gehoord heeft. Waarom hij dan toch aandacht krijgt? Omdat hij de spot drijft met Trump. Dat is reden genoeg om hem ineens in een Vlaamse bekendheid te veranderen. In de ogen van De Telegraaf dan.

Het merkwaardige van dit soort continue aanvallen op Trump is dat zelfs mensen die hem lange tijd niet echt zagen zitten (waaronder ikzelf, ik heb de man verschillende keren hard bekritiseerd, niet alleen in Nederland, maar ook op Amerikaanse websites waar ik voor schrijf) zich genoodzaakt voelen om hem dan toch maar te verdedigen. Je wordt namelijk kotsmisselijk van die propaganda. Het blijft maar doorgaan, het ene artikel na het andere. Het. Houdt. Maar. Niet. Op.

Barack Obama was liefst acht jaar president. Hij maakte er met regelmaat een enorme puinhoop van. Kijk maar naar zijn volstrekt onzinnige en vooral onbetaalbare zorgplan, zijn contraproductieve economische plannen, of zijn wanbeleid in het Midden-Oosten. Er werd een genocide gepleegd op christenen en Obama stond erbij en keek ernaar. Oh, en dan nog iets. Wat de gemiddelde lezer ongetwijfeld niet weet is dat Obama maar liefst zes maanden lang een inreisverbod instelde voor mensen uit Irak. Wat? Ja, echt waar!

Oh ja, en voor we het vergeten: Obama heeft tijdens zijn presidentschap meer immigranten uit het land gegooid dan elke andere president en is ook nog eens de man die de controversiële banlijst van Trump heeft opgesteld. Oeps!

Ondertussen is Trump nu al vaker bekritiseerd door De Telegraaf en de andere leden van het mediakartel dan Obama in al die acht jaar bij elkaar opgeteld.

Jongens, we begrijpen het: jullie kunnen het niet verkroppen dat een Republikein de verkiezingen heeft gewonnen. Oké. Time to get over it. Deze hetze wordt langzamerhand echt vermoeiend én stomvervelend. Oh, en je zorgt er uiteindelijk alleen maar voor dat het vertrouwen van rechtse kiezers in het mediakartel alleen nog maar verder afneemt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties