Telegraaf opent aanval op Hiddink

Geen categorieokt 15 2014, 7:59
"Verlos Hiddink uit zijn lijden."
De Telegraaf gaat vandaag heerlijk tekeer tegen Guus Hiddink, bondscoach van ons nationale voetbalelftal. In een column schrijft chef voetbal Valentijn Driessen de succescoach uit zijn lijden verlost moet worden door de KNVB: stuur de man naar huis, laat hem maar lekker van het leven genieten, want bij Oranje zal zijn glansrijke carriere eindigen in één grote blamage.

Met zo’n houding ontbreekt elk aanknopingspunt dat Hiddink het desolate Oranje op de rit krijgt. Hij is net zo wanhopig als zijn spelers met wie hij een generatieconflict heeft. Terwijl Hiddinks kracht juist bestaat uit het natuurlijke contact tussen hem en spelers. Er zit of staat een oude, soms warrige man. De ontmaskering van de 67-jarige bondscoach, een icoon dat ons land wereldwijd op de kaart zette, doet pijn. Dit verdient Hiddink niet.

Ik deel Driessens gevoel. Hiddink is een buitengewoon succesvolle trainer geweest. Hij heeft iedere keer weer goed met groepen spelers kunnen werken; spelers uit verschillende landen en culturen, en met verschillende achtergronden. Het maakte Hiddink nooit iets uit; op de één of andere manier kon hij tot iedereen doordringen.
Helaas is dat niet langer het geval. De huidige generatie spelers heeft niets met Hiddink. Ze kennen hem natuurlijk van horen zeggen, maar dat is het dan wel. Daar komt nog eens bij dat zij behoefte hebben aan gedetailleerde strategische en tactische coaching; niet bepaald het forte van de people's manager Hiddink. Daarom zit er maar één ding op:

Als goed werkgever moet de KNVB Hiddink uit zijn lijden verlossen en de chique oplossing, die de bondscoach voor Tsjechië-Nederland met Blind en Van Nistelrooy aandroeg, snel doorvoeren. 

Laat die beste man maar een stap terug doen. Blind en Van Nistelrooij kunnen het prima zelf aan - en als dat niet zo is hebben ze ook niets aan de bemoeienissen van een futloze en inspiratieloze Hiddink.
Volg Michael van der Galien op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten