Telegraaf: "VVD laat zich gijzelen door GroenLinks door grote verkeersprojecten van de agenda te vegen"

Geen categoriemei 11 2017, 12:00
Welkom in het land van Jesse Klaver, waar het aanleggen van een weg "controversieel" is.
Hoewel de onderhandelingen natuurlijk achter gesloten deuren plaatsvinden is er de afgelopen tijd wel al iets heel belangrijks veranderd in de politiek: over een groot schala onderwerpen wordt namelijk helemaal niet meer gesproken. Die onderwerpen zijn "controversieel" verklaard, wat inhoudt dat er gedurende de onderhandelingen niets mee gebeurt. Pas als de partijen klaar zijn met onderhandelen kunnen ze behandeld worden.
Tot voor kort maakte de VVD duidelijk aan GroenLinks dat het niet van plan was om dat met infrastructuur te doen. Er zijn namelijk een aantal verkeersproblemen die opgelost moeten worden. Bijvoorbeeld een knelpunt bij Gouda, waar veel files staan en bijzonder vele ongelukken gebeuren.
De VVD wilde dat de Tweede Kamer en het demissionaire kabinet daar al iets aan zouden doen.
Nou ja, tot voor kort dus. Volgens De Telegraaf heeft de VVD zich namelijk laten gijzelen door GroenLinks:

Asfaltpartij’ VVD laat zich nu al gijzelen door GroenLinks met de opmerkelijke stap om grote verkeersprojecten van de agenda te vegen.

Het zal weer eens niet. Tijdens de campagne zei Mark Rutte keihard dat GroenLinks extreem was, dat hij wegen wilde bouwen, en dat hij dit keer écht een liberaal beleid zou voeren... maar nu de verkiezingen erop zitten is hij weer bereid om alles in de verkoop te doen om zich premier te kunnen noemen. Dat de man geen principes had wisten we al, maar nu maakt hij het wel héél bont.
Door deze afspraak met GroenLinks is de automobilist namelijk nu al de dupe. En dat terwijl het kabinet Klaver I er nog niet eens zit!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten