Teleurstellend: rechter laat Wilders met lege handen achter, verwerpt wrakingsverzoek

Geen categorienov 04 2016, 16:00
Het verzoek om de 'vooringenomen' rechter in het proces tegen Geert Wilders te vervangen is verworpen.
Het is geen goede dag voor Wilders en zijn advocaat Geert-Jan Knoops. Gisteren verzocht deze advocaat om rechter Elianne van Rens per direct uit de rechtbank te verwijderen omdat ze niet onpartijdig in het proces zou staan - de belangrijkste voorwaarde voor een rechter om zijn werk goed uit te voeren uiteraard. Dat verzoek baseerde hij op het verhoor van professor Cliteur, die Wilders probeerde vrij te pleiten maar daarbij niet al te serieus leek te worden genomen door de betreffende rechter.
Ze zou Wilders niet hebben gezien als een individu dat terecht staat, maar als PVV'er - wat, haar woordkeuze kennende, geen positief iets is in haar persoonlijke woordenboek. Ze deed de juridische argumenten van Cliteur om Wilders niet te vervolgen dan ook af als 'slechts een mening', wat de verdediging in het verkeerde keelgat schoot.
De wrakingsrechters zeggen nu echter in feite dat Wilders hier maar mee te leven heeft, en eenieder die hem verdedigt ook.. ze "kunnen het immers wel hebben":
https://twitter.com/DenhartogT/status/794550503602528256
Of de uitspraak anders was geweest als de man dat niet kon? We zullen er nooit achterkomen. Wat wel al duidelijk is, is dat er zonder twijfel met twee maten wordt gemeten: wel Geert Wilders, of niet Geert Wilders. Ze lijken te bevestigen dat de rechter inderdaad partijdig gehandeld heeft, maar pleiten haar desondanks vrij van welke verantwoordelijkheid hiervoor dan ook:
https://twitter.com/DenhartogT/status/794550822638092289
Nee, het gaat hier niet om een rechter die partijdig is, maar om een die gewoon erg actief is. Dat ze dat voor één bepaalde partij lijkt te doen, is uiteraard niet relevant, ze is gewoon "stevig":
https://twitter.com/DenhartogT/status/794550413907394560
Rechter Van Rens mag haar functie dus blijven uitoefenen in deze zaak, en denkt er zelf ook niet aan om, bij de twijfel die er bestaat over haar positie, het zekere voor het onzekere te nemen en vrijwillig op te stappen. Nee, in plaats daarvan wordt de positie van advocaat Knoops in twijfel getrokken. Blijft hij nog wel aan als advocaat na deze nederlaag, was de vraag. Het lijkt de omgekeerde wereld wel. Hoe het ook zij: alles blijft voorlopig bij het oude, en het politieke proces tegen Wilders gaat maandag vrolijk door. Triest!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten