Terechte angst voor vluchtelingen op Lampedusa: maar plek voor 90, er zitten er 1100

Terechte angst voor vluchtelingen op Lampedusa: maar plek voor 90, er zitten er 1100

Bootvluchtelingen Bron: Shutterstock: Door photofilippo66

Het opvangcentrum op het (hele kleine) eilandje genaamd Lampedusa, heeft vanwege de coronamaatregelen nog maar capaciteit voor 90 asielzoekers. Er zitten er echter ruim 1.100! Afgelopen nacht bereikten dertien kleine bootjes en een vissersboot het Italiaanse eiland en leverden 314 Tunesiërs af. Dit is toch helemaal van de gekken!

Over Sicilië lees je hetzelfde verhaal. Tunesiërs spoelen en masse aan en de diverse opvangcentra die het grote eiland heeft, zitten allemaal rammetje vol. Mensen die om allerlei redenen nergens anders heen kunnen (of willen) gaan, en daarom bij elkaar op een kluitje blijven zitten. Maar voor de rest van het eiland wordt het pas echt een probleem op het moment dat ze van het terrein afgaan, en al helemaal als ze uit quarantaine ontsnappen. Dat is toch wachten op een uitbraak? Ook al worden ze getest.

De migratiestroom lijkt weer volop op gang te komen en de druk neemt daardoor enorm toe. Vooral bij een land als Italië, dat volgens mij op het gebied van immigratie nog maar nauwelijks verlichtende omstandigheden heeft gekend. En dan gaat het dit keer ook nog eens voornamelijk om asielzoekers die niet eens uit conflictgebied komen, maar alsnog maar moeizaam teruggestuurd (kunnen) worden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties