Terroristen steken overal in Israël bosbranden aan, tienduizenden mensen geëvacueerd

Geen categorienov 25 2016, 11:34
Complete woonwijken in Israël staan in de fik en overal in het land woeden bosbranden. Volgens veiligheidsdiensten is de helft van de branden veroorzaakt door brandstichting.
Terroristen in Israël hebben een nieuwe manier gevonden om de bevolking te terroriseren: het aansteken van bosbranden. Dinsdag werden de eerste bosbranden gesignaleerd bij het plaatsje Neve Shalom. Waarschijnlijk kwam die brand door nalatigheid van wandelaars, die in het bos bijvoorbeeld een brandende sigaret zouden hebben weggegooid. Door de droge wind in het land en de extreem lage luchtvochtigheid, verspreidde het vuur zich al snel.
schermafbeelding-2016-11-25-om-11-17-04
Dát was dus hoogstwaarschijnlijk geen brandstichting, maar op gegeven moment kwamen er steeds meer branden bij op verschillende plekken in Israël. Zó veel, dat het geen toeval kon zijn. En het wás ook geen toeval. Want veel van de nieuwe branden die erbij kwamen, waren niet het gevolg van nalatige kampeerders, maar van doelbewuste brandstichting. Dat heeft gigantische gevolgen: tienduizenden mensen zijn uit hun huizen geëvacueerd vanwege het oprukkende vuur. De brand komt op sommige plaatsen namelijk heel dichtbij, zoals te zien is op deze foto's:
Ook deze foto laat goed zien wat het effect is van de terreurbranden.
15196081_10154185177792689_4079023425177233983_o
Gelukkig zijn er geen doden gevallen bij de branden omdat de Israëlische overheid alle voorzorgsmaatregelen heeft genomen en duizenden mensen heeft geëvacueerd. Veel landen schieten Israël te hulp bij het blussen: zowel Rusland als Amerika hebben gigantische blusvliegtuigen gestuurd, en ook Italië, Kroatië, Cyprus, Griekenland en Turkije hebben hulpteams naar Israël uitgezonden.
Zelfs de Palestijnse Autoriteit heeft een hulpteam gestuurd om te helpen blussen. Tegelijkertijd zijn er op sociale media honderden Palestijnen die de terroristische bosbranden toejuichen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten